Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Tävlingsnytt landsväg

Tre pallplatser på World Cup genom Anna Beck och Rickard Nilsson

Rickard Nilsson och Anna Beck tog medaljer på World Cup i Oostende

Tre pallplatser till Sverige på UCI Para-Cycling World Cup i Oostende, Belgien. Svenska landslaget paracykel gjorde återigen en stark insats i internationella sammanhang och tog tre pallplatser i världscupens deltävlingar i Oostende. Regerande linje – och tempovärldsmästarinnan Anna Beck, tog två andraplaceringar (tempo och linje) i klassen racer MC 3. Trikecyklisten och Rickard Nilsson tog en tredjeplats i linjeloppet i klassen Trike MT1 

De framstående resultaten kom redan i fredags då Anna Beck tog andraplatsen i ett otroligt spännande tempolopp med sekundstrid om de tre första topplaceringarna. Vann gjorde australienskan Paige Greco och på tredje plats kom Denis Schindler från Tyskland. Anna följde upp den fina placeringen med en ny silverplats i dagens linjelopp, den sista tävlingsdagen.

”Det har varit jättebra tävlingar. Anna gjorde en väldigt stark insats, ett fantastiskt och jämnt tempolopp, det hade lika gärna kunna bli ett guld, och fortsätter starkt till en pallplats på linjeloppet”,  säger Michael Lindgren, förbundskapten paracykel.

”Rickard Nilsson, som kom fyra på tempot på trike, taggade till lite extra inför linjeloppet där han tog en välförtjänt medalj”, fortsätter Michael Lindgren. Vinnaren, Gonzalo Garcia Abella från Spanien och tvåan David Geslot, Frankrike var för dagen något starkare än Rickard, som nu är på väg hem med ett brons i bagaget.

Hela landslaget och utvecklingslaget paracykel fortsätter det internationella tävlandet redan nästa helg på svensk mark. Den 26 maj arrangeras en UCI-klassad tävling i Märsta – Invacare SMACK Road Race. Det är andra året i rad som Sigtuna-Märsta-Arlanda Cykelklubb arrangerar tävlingen som förväntas locka ett 30-tal paracyklister från hela världen. Läs mer om det i bifogad fil.

Resultat från UCI Para-Cycling World Cup i Oostende, Belgien.

Tempolopp, racer, klass WC3 dam elit

1.Paige Greco, Australien

2.Anna Beck, Sverige (Skoghalls CK)

3.Denis Schindler, Tyskland.

Annons

Linjelopp, racer WC3 dam elit

1.Denise Schindler, Tyskland

2.Anna Beck, Sverige (Skoghalls CK)

3.Paige Greco, Australien

Linjelopp, trike MT1 herr elit

1.Gonzalo Garcia Abella, Spanien

2.David Geslot, Frankrike

3.Rickard Nilsson, Sverige (SMACK)

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Read previous post:
Paracyklister från hela världen till Sverige nästa helg

Close