Tour of Rhodes: Fåglum Karlsson långt fram i spurten

Igår inleddes det tre etapper långa loppet Tour of Rhodes, där Team Tre Berg-PostNord finns på plats med fem cyklister, samma laguppställning som under förra helgens endagslopp Rhodos GP sånär som på Isac Lundgren som tyvärr fått feber.

Vädret tycks dock inte vara det bästa nere i Medelhavet. “Ett regnområde sällan skådat har parkerat sig över Rhodos. Det har regnat i tre dagar och ser ut att bli likadant väder hela helgen. Idag [läs: fredag] regnade det bitvis intensivt och svämmade över vägarna”, skriver Team Tre Berg-PostNord i ett pressmeddelande.

Första etappen mätte 150 km och innehöll två bergspris och två spurtpris. Den höga farten upp för första berget slog klungan i smådelar, men Marcus Fåglum Karlsson och Kim Magnusson, som förra veckan var inblandad i en krasch med en motorcykel, satt med bra över toppen. Utför var det många som fick problem med punkteringar, däribland Erik Sandersson och Pontus Kastemyr som fick sina chanser spolierade.

Det tävlades aktivt i första grupp med många utbrytningsförsök. Tillslut kom Stüssi från Roth-Akros loss tillsammans med Løvik från Team Fixit.no. De höll undan från den jagande klungan där Marcus och Kim satt med. Marcus spurtade bra och blev tillslut 8:a på etappen.

“Jag och Kim samarbetade bra efter berget. Det var många attacker och svårt att vara med på allt. Det var väldigt kallt i regnet och bitvis farligt med trafiken på vägen”, kommenterade Marcus Fåglum Karlsson efter loppet.

Idag väntar 170 km i kuperad terräng.

Hela resultatlistan hittar du här.

Läs mer: Rhodos GP – Bra spurt av Lundgren, Magnusson kraschade med motorcykel
Läs mer: Cykla Vätternrundan med Team Tre Berg-Postnord för prostatacancerfonden

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.