Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns på https://www.cyclingplus.se/anvandarvillkor/. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Cycling Plus
Svenskar utomlands

Tour of Estonia 2013 (uppdaterad 10:38)

Tour of Estonia

Idag startar UCI-tävlingen Tour of Estonia med bland annat svensklagt Team Unaas Cycling People 4 You och svenska mästaren på linje Christofer Stevenson på startlinjen. Svenska Cycling Plus har en reporter på plats som kontinuerligt under tävlingarna kommer att rapportera här på sidan om hur det går för våra svenska cyklister.

Tävlingarna inleds idag, torsdag,  med ett 125 km långt GP på förmiddagen medan man kör en 3 km lång prolog ikväll.
Fredag och lördag består av två linjelopp. Följ tävlingarna här på www.cyclingplus.se.

—————————————————

Cycling Plus fick nöjet att köra banan som proffsen skall köra senare nu på morgonen tillsammans med arrangörerna. Banan sträcker sig över 12 km och proffsen skall göra 10 varv, och det kommer att bli 10 tuffa varv, kurvor, kullersten, små backar och tvära korsningar väntar proffsen. Cycling Plus fick några ord med Christopher Stevenson nu på morgonen, och han var lite besviken efter gårdagen. Först för att det inte hände så mycket, de försökte få lite kantvindskörning när de var ute på de öppna fälten. Dock så fungerade inte samarbetet så bra mellan åkarna, så det blev inte så mycket av det.
Christopher hade sedan oturen att drabbas av en punktering c:a 3 km från mål. Vilket spolierade hans chanser i spurten. Dock så har han stora förväntningar över dagens etapp, han känner till svårigheterna då han kört just den här banan för ett antal år sedan.

Dag två har varit lika bra för People 4 You som den första var. Etapp 2  avslutades med en masspurt och  Linus Dahlberg slutade på en väldigt bra andra plats.  Med detta så tog Linus Dahlberg över den gröna poängtröjan och Fredrik Ludvigsson behåller även efter idag den vita ungdomströjan.

Det ser bra ut för People 4 you inför den tredje och avslutande etappen imorgon.

Resultat för svenska åkare efter etapp 2:
2. L Dahlberg PPY
37 M Olsson PPY
38 F Ludvigsson PPY
47 S Balck CWO
56 R Pölder PPY
63 A Gingsjö PPY
101 C Bertilsson PPY
106 C Stevenson VPC
113 M Andersson VPC

Vilken första dag det var för Team People 4 You, första etappen så kom Linus Dahlberg på 3 plats, även om det verkar ha blivit lite strul med tidtagningen, för senare inför etapp 1b så startade han som 4 man bakifrån. Om etapp 1A avverkades i dåligt väder så fortlöpte etapp 1b under strålande sol. Även där fick PPL4U stort utdelning Fredrik Ludvigsson slog både Schumacher och Rebellin, det såg länge ut som att han skulle kunna slappna av och fira segern, precis när alla andra också räknade med att han vunnit så slog hemmaåkaren Gert Joeäär till och petade ner Fredrik till 2:a plats. Differensen mellan dem var 1 sek. Däremot fick Fredrik glädja sig med att idag så startar han etapp 2 mellan Tallinn och Tartu i den vita ungdomströjan.

10.50

En utbrytning med ca 10 åkare med bland annat PPL4U-cyklister med har ungefär 10 sekunder bak till klungan med 4 varv körda, 6 varv kvar.

Annons

—————————————————

10.00

Loppet är igång och klungan ligger väl samlad. Varje varv tar cirka 15 minuter. Stevenson verkade laddad inför start och Team Unaas var också bra på gång.

IMG_2252IMG_2295

—————————————————-

7.00
Idag så startar Tour of Estonia och tyvärr så skulle vädret kunna vara bättre.

Det har regnat hela natten och även om det är uppehåll just nu så är vägarna blöta och med det hala. Tour of Estonia starter med en etapp på 125 km nu på förmiddagen och ikväll så är det en kort prolog på 3 kilometer som kommer att köra i Tallinns gamla stad.

Cycling Plus hade ett kort snack med Gabriella Ekström Teamansvarig i Team Unaas Cycling People 4 You och hon tror det kommer gå bra för dem, de har ett starkt lag och det kommer att bli ett tufft race. Även Christopher Stevenson / Team Concordia Forsikring – Riwal känner att det kommer bli bra idag.

Uppdatering om loppet kommer förhoppningsvis ske här under dagen.

Första varvet avklarat, inga större händelser än så länge, de är strax på ingång för andra varvet, även detta passerades utan större händelser, ett varva tar ungefär 15 min

Lämna en kommentar

Annons
Read previous post:
Världseliten i BMX till Ängelholm i helgen

Close