Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Tävlingsnytt landsväg

Toppresultat av Ludvigsson på Vuelta a España

Idag avgjordes den nittonde etappen av Spanien runt, en 37 kilometer lång tempoetapp mellan Xabia och Calp, vilket faktiskt är den enda individuella tempotappen i årets Vuelta.

Vi misstänker att denna etapp varit inringad i tempostarke Tobias Ludvigsson kalender sedan det blev klart att han var en del av Giant Alpecins lag till årets sista Grand Tour. Med sin 55eplats inför dagens etapp låg han bäst placerad av det tyska lagets cyklister i sammandraget, men ändå hela 1 timme och 40 minuter efter totalledaren Nairo Quintana.

Annons

Tour de France-vinnare Chris Froome skulle visa sig vara totalt överlägsen idag och avverkade etappen på 46:36, 44 sekunder före tvåan Jonathan Castroviejo. Den sista pallplatsen knep alltså Ludvigsson med ett riktigt starkt lopp, 1:24 bakom Froome. Det bådar gott inför det stundande europamästerskapet, där Tobias kommer att köra både tempo- och linjeloppet.

Anton Persson
En maskin-teknologi-studerande, före detta orienterare som dagdrömmer om såväl singletracks som småvägar. Trots relativt få år i cykelvärlden har han inga problem att tycka till om vare sig strumplängd, styrlinda eller sadelväskor. Spenderar onyttigt mycket tid på Strava och har fler cyklar i vardagsrummet än vad flickvännen anser är försvarbart. Gillar du fikarundor och cykelkepsar har du hittat rätt!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Read previous post:
Vi summerar Lotto Belgium Tour

Close