Svenska Cycling Plus
Annons
Annons

Topp 10 för junioren Alma Johansson i CX-VM

Junioren Alma Johansson kom nia i VM-debuten i cykelcross i USA och förstaårssenioren Filip Mård på plats 30 i U23-klassen.

Alma Johansson har just gjort några ensiffriga resultat under tävlandet i mellandagarna – var till och med tvåa i Västflandern.

Nu kan flygresor kan slita på kroppen och på tävlingsdagen i Fayetteville, som ligger i Arkansas, vaknade Alma upp med  ögoninflammation. Inte de bästa av förutsättningar.

”Men det stoppade inte mig från att starta i mitt första VM. Jag var taggad och väl förberedd, kanske inte fick bästa natten av sömn dagen innan då ögonen värkte – men starten gick bra”, säger Alma Johansson.

Alma låg kring plats sju när det var dags att kasta sig av cykeln och springa i ett parti.

”Då jag låg bakom tre stycken som valde helt fel linje i en brant uppförsbacke. Då tappade jag från sjunde till ungefär elfte plats”, rapporterar Alma.

Sedan hade Alma Johansson ett helt okej varv.

Annons

”Ja, med bra flyt.”

Mot slutet av loppet hade Mölndals CK-cyklisten en starkt uppåtgående trend.

”De två sista varven gick ännu bättre då jag verkligen fick in tempot och lyckades köra in som nia. Såklart undrar jag vad resultatet hade varit om jag inte gjorde det lilla misstaget första varvet. Men jag är nöjd från mina förutsättningar med en niondeplats på mitt första VM.”

Senare under den första VM-tävlingsdagen var det dags för U23-uppgörelsen. Filip Mård, som på landsväg kommer ingå i Motalas UCI Continental team premiärsäsongen 2022, gjorde ett bra lopp och slutade 30:e.

Under söndagskvällen svensk tid är det dags för Paul Greijus att köra i herrjuniorklassen.

Text: Tomas Larsson/SCF  Foto: Privat

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.