Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns på https://www.cyclingplus.se/anvandarvillkor/. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Cycling Plus
Nyheter

Tom Dumoulin på sjukhus för sina magproblem

Tom Dumoulin avslöjar att han under två dygn har genomgått tester på sjukhus för att ta reda på vad som kan ha orsakat magproblemen som fick honom att behöva stanna för ett akut toalettbesök under årets Giro d’Italia. Det inträffade under etapp 16 och hade kunnat kosta honom segern, rapporterar Cyclingnews.

1024px-Giro_d'Italia_2017,_dumoulin_(34343448193)
Photo: Filip Bossuyt

Dumoulin har sagt att han upplevde samma bekymmer under Tour de France 2016 och föreslog att det kunde bero på ett stort intag av gels i samband med hög höjd. Han använder sin off-season till att ta itu med magproblemen.

“Jag spenderade nyligen två nätter på sjukhus i Enschede för olika tester. Nu följer jag en diet som jag hoppas ska kunna visa om jag är känslig mot särskilda produkter. Det här är en av de saker jag gör nu för att kunna bli bättre de kommande åren”, säger Dumoulin.

Annons

Specialisten på sportnutrition Nigel Mitchell, som har arbetat för Team Sky och Cannondale-Drapac, tror att Dumoulin helt enkelt åt för mycket stärkelserik mat innan den tuffa bergsetappen.

“Som jag ser det var han på cykeln i sex timmar och åt mycket fibrer till frukost”, menar Mitchell enligt Cyclingnews.

Lämna en kommentar

Annons
Read previous post:
Intervju: Thomas Löfkvist

Close