Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Landsväg

Tjejvättern i siffror

Tjejvättern i siffrorIdag smygstartar Vätternrundans arrangemang med MTB-vättern och Minivättern och imorgon är det stora kraftprovet för många tjejer som ger sig på Tjejvättern.

Företaget RaceONE som via sin app erbjuder LIVE-tracking via din mobil har roat sig med att kika lite närmare på statistiken från förra årets lopp, och ska man tro statistiken så kommer Anna från Linköping cykla på 4 timmar, 48 minuter och 15 sekunder. Anna var nämligen förra året det vanligaste namnet (203) tätt följt av Maria (193). Den ort som hade flest deltagare var Linköping med 187 cyklande tjejer följt av Stockholm (175) och Motala (163).

Snittiden under förra årets Tjejvättern var 4:48:15, men den minut då flest deltagare passerade mållinjen var betydligt snabbare än så. Flest deltagare per minut är det runt 4:26 och 4:27, medan resultatlistan också tätnar runt 4:52-4:54.

Annons

En annan lite kul statistik är att se vilka städer som har bäst snittid, och här tar Karlstad en rätt överlägsen seger med 4:36:47, nästan tio minuter före Västerås (4:45:25), Uppsala (4:45:56), Stockholm (4:46:05) samt Göteborg (4:47:53).

Oavsett hur snabbt du har tänkt att cykla önskar vi dig ett riktigt stort lycka till på årets lopp!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Read previous post:
På besök hos: Skoda Cycling Team

Close