Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns på https://www.cyclingplus.se/anvandarvillkor/. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Cycling Plus
Kost, kropp och själÖvrigt

Testat: Värmande bibs från Bontrager

bibs_staendeVi har under de senaste veckorna haft möjlighet att värma benen under cykelturerna med ett par nya och riktigt sköna bibs från Bontrager. Bibsen som heter RXL Softshell Bib Tight har skyddande softshellpaneler som håller både väta och kalla vindar borta från dina ben. Själva tyget bevarar värmen och trots testturer ner mot nollan har det inte varit några som helst problem att köra med dem utan något under. Hängslena av mesh sitter skönt över axlarna och är tillräckligt ventilerade för att inte skapa obehag. Längst ner sitter två välplacerade dragkedjor som underlättar av och påtagning. Dessutom är skärningen längst ner runt ankeln inte rak, utan byxan går ner över ankeln och ger ett extra värmande skydd på utsatta platser.

Enda nackdelarna som vi kan hitta på de här tightsen är möjligen att dragkedjan på framsidan kunde gått ner något längre, men det hade då blivit på bekostnad av sämre vatten- och vindtäthet i grenen, vilket kanske inte vore så positivt. Dessutom saknar tightsen vaddering.

Annons

Rekommenderat pris i butik är 1 299 kronor.

1 kommentar

  1. Det finns en variant med “blöja” också. Vissa vill köra med cykelbyxor under dessa för att lättare kunna köra samma bralla utan att behöva tvätta.

Lämna en kommentar

Annons
Read previous post:
Parabellum – Ny all-mountainhjälm från MET

Close