Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns på https://www.cyclingplus.se/anvandarvillkor/. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Cycling Plus
MTB

Test SMP Evolution sadel

Att smaken är som baken vet ju dom flesta och det gäller i allra högsta grad när det kommer till val av sadel. Det som är komfortabelt för en person som kan vara en plåga för en annan.

CyclingPlus har testat en annorlunda fågel i sadeldjungeln, nämligen SMP´s modell Evolution.

SMP är inte det vanligaste märke i Sverige men företaget har funnits i över 60 år och all tillverkning sker fortfarande i Italien.

Här hemma säljs dom bla av Dinvelo.se och där kan man även få låna ett testexemplar för att se om den kan vara något för dig.

Utförandet på sadeln är lite speciell då den har nästan hela mittendelen borttagen, detta ska enligt SMP öka blodflödet i genitalierna samt benen vilket ska ge bättre komfort och mer kraft i benen.

Är man väldigt viktfixerad får man kanske titta tex på modellen SMP Full Carbon (105 gram enligt SMP) för att komma ner i vikt då våran Evolution vägde in på ganska tunga 255 gram.

Prismässigt väger den också ganska tungt, Evolutionmodellen kostar 1995.- och Full Carbon saftiga 5795.-

 

En lika viktig detalj som själva sadeln är hur man ställt in den och behöver man hjälp finns tips samt även en instruktionsvideo på deras hemsida.

 

Testet.

Annons

Nötandet började inomhus på testcykel med mer statisk cykling för att sedan köras ute där man oftast rör sig mer över hela sadeln.

Som det flesta sadlar kräver också denna tillvänjning och första minuten första passet gick tankarna att det här kommer bli ett plågsamt test men ju mer man använt den så har den “växt” till att vara riktigt komfortabel även under längre pass.

En sak som inte upplevdes så bra är rörligheten då det känns lite som att sitta i en vagga, väl där bekvämt men att sätta sig längre fram på nosen vid tex klättring är inte lika skönt.

Flertalet redan frälsta talar om att tidigare obehag och domningar lyser med sin frånvaro och inte heller vi upplevde något sådant.

 

Sammanfattning.

En komfortabel sadel för dig som vill testa något nytt som kanske inte alla har och som sticker ut lite designmässigt. Om priset inte spelar någon roll kanske Full Carbon modellen är värd att kolla på då komforten inte ska skilja jättemycket.

Pris 1995.-

Mer information om sadeln frinns på SMP:s hemsida: www.sellesmp.com

SMP Evolution SMP Evolution

Lämna en kommentar

Annons
Read previous post:
Filmsöndag
Close