Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Prylar

Test: DexShell vattentäta strumpor

a

DexShell Ultra Thin Socks        Cirkapris: 350 kronor

Alla som cyklat genom den kalla och blöta årstiden vet att fötterna kan vara lite av en akilleshäl, åtminstone om man till sin natur föredrar välbehag framför obehag. De tycks alltid vilja översköljas av snusk både ovanifrån och underifrån, samtidigt som pedalen och fartvinden likt svarta hål suger värmen ur dem. Den här vintern har vi fått testa ett par vattentäta strumpor från DexShell, för att se om de kan vara till någon hjälp för en blöt och kall, men ändå häpnadsväckande munter cyklist.

b

Tre lager

Strumporna är inte särskilt tjocka, även om de såklart är tjockare än vanliga cykelstrumpor. Vi kunde hur som helst använda dem i de vanliga tighta cykelskorna utan problem, och ändå består de av hela tre lager: Ett mjukt lager delvis av bambu mot huden, därefter själva Porelle-membranet som är vattentätt men andas, och ytterst ett lager som är mer slitstarkt.

Annons

Sockarna vi har testat heter DexShell Ultra Thin Socks, och de verkar vara en av av de mer minimalistiska modellerna i Dexshells ganska breda sortiment. De sitter mycket bra på foten utan att vilja korva sig eller skava, och vi har heller inte märkt något slitage på dem ännu. Glädjande nog är de faktiskt också väldigt fräscha, trots att de sett mer av en svettig gubbe än av tvättmaskinen den senaste tiden.

Imponerar i blötan

Det är tydligt att den absolut största styrkan hos de här strumporna är hur de uppträder i blötan. Om man exempelvis ställer sig i isvatten så fullkomligt förundras man över hur mycket det gör för komforten med den lilla torra luftspalten som blir närmast foten. Man skulle såklart inte kunna stå där i någon evighet, men kylan känns inte alls lika illa som den gör på den foten som istället är klädd i en ullstrumpa. Imponerande!

När foten inte är blöt är det klart mindre skillnad mot nämnda ullstrumpa i samma tjocklek, men DexShell-strumpan känns ändå lite bättre. Man känner att kall luft sakta rör sig genom ullstrumpan när man cyklar, vilket man inte gör på DexShell-foten, utan att det för den skull känns som att foten stängts in i en påse. Om det är riktigt svinkallt behövs det absolut ordentliga skoöverdrag, och då kanske till och med ull är att föredra under, men när det är blött och halvkallt känns faktiskt DexShell-strumporna som en klockren lösning. Den enda nackdelen med dem är att de rimligen funkar klart sämre om det skulle gå hål på dem, men det har vi inte haft några problem med ännu i alla fall. De kostar såklart också en hel del för att vara strumpor, men vi gillar i alla fall funktionen skarpt.

Läs mer: Så slipper du kalla fötter i vinter 
Läs mer: 
Veckans träningspass – Styrkefyror

2 kommentarer

    1. Det fick dessvärre inte plats i våra skor, men annars kanske kombinationen vore fin! Undrar dock om inte det vassaste vore att ha ullen underst i så fall, så får man en väldigt fin och behaglig luftspalt.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Read previous post:
230 mil utan att äta

Close