Cycling Plus
MTBPrylar

Test: Bontrager Cambion

Bontrager Cambion Test

Plus Styva, snabba, säkra, tåliga
Minus Priset
Köp om Du vill ha en preminumsko som infriar förväntningarna

Har du alltid undrat hur det är att vara i en världsmästares skor? Det kan du få uppleva nu, eftersom cykelcrossvärldsmästaren Wout van Aert kör runt i ett par Bontrager Cambion!

Sulan är en hybrid av kolfiber och glasfiber som når en tolva på Bontragers 14-gradiga styvhetsskala, vilket märks när man stampar på pedalerna. Inget flex här inte. På sulan finns ett i MTB-sammanhang ganska minimalistiskt mönster i hållbart Tachyon-gummi, men fullt tillräckligt för att få bra grepp när man måste kliva av cykeln. Innersulan är tämligen platt, så du kan vilja byta ut den mot något med mer stöd för fotvalvet.

Ovandelen är baserad på Bontragers flaggskeppsskor XXX, och längst fram hittar du ett förstärkt tåskydd som kallas ’Gnar Guard’ som helt klart gör sitt jobb med att skydda skorna och förlänga livslängden. Vi upplevde att tungan gick väl långt upp på fotbladet när skorna var helt nya, men den känslan försvann i takt med att träningspassen blev fler.

Annons

Materialet som ligger mot hälen är det bästa vi har testat, det är inga problem att glida ner med foten men det förhindrar effektivt glapp genom att skapa friktion när man försöker lyfta på hälen.

Boas IP1-spännen i kombination med ett ­kardborreband sköter åtdragningen med bravur, vi gillar verkligen att kunna justera hur hårt skorna sitter under färden. Till en början var det lite ovant att ha spännet ganska rakt ovanpå foten istället för lite mer på sidan som vi varit vana vid, men det är en smaksak. Vi upplevde tåboxen som tämligen rymlig, så om du har breda fötter kan vi verkligen rekommendera att du provar dessa.

Sammanfattningsvis tycker vi att Cambion är ett par riktigt trevliga skor med en bra kombination av komfort, styvhet och lätthet (684 g i storlek 43) som får dig att känna dig blixtsnabb.

Läs mer: Laga punka med samurajsvärd
Läs mer: Test – Scott Grenade Evo Knee Guard
Läs mer: Garmin släpper nya appar och Fenix 5

Anton Persson
En maskin-teknologi-studerande, före detta orienterare som dagdrömmer om såväl singletracks som småvägar. Trots relativt få år i cykelvärlden har han inga problem att tycka till om vare sig strumplängd, styrlinda eller sadelväskor. Spenderar onyttigt mycket tid på Strava och har fler cyklar i vardagsrummet än vad flickvännen anser är försvarbart. Gillar du fikarundor och cykelkepsar har du hittat rätt!

Lämna en kommentar

Annons
Read previous post:
Nystrand sparkas från Memil Pro Cycling

Close