Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
CrossMTB

Test av vinterkläder från Rose

Även om våren kommer allt närmare är det fortfarande ganska kallt i luften. Vi har testat lite kläder för tyska postorderföretaget Rose som inte bara säljer prisvärda cyklar på nätet utan även tusentals artiklar till cykeln och cyklisten. Förutom Rose har de även det egna märket Xtreme. Under senvintern har vi testat Rose´s vinterskor RWS 02, understället Windbreaker samt handskarna Hytex Two Fingers och Hytex Gel.

WindbreakerRose

Det första lagret kläder man har mot kroppen är understället. Modellen från Rose har en vindtät yta över bålen på framsidan samt över knän och genitalierna på byxorna. Att kunna ha vindskydd över knäa är mycket viktigt för att förebygga skador och att slippa få lätt förfrysning på “klockspelet” är också uppskattat.

Passformen är tight och har inte jättemycket stretch men sitter där de ska utan att röra på sig.
Tröjan kan bli (iallafall på vintern) lite kaka på kaka med vindskydd då man oftast har ett vindtätt ytterlager i form av tex en jacka. Funkar kanske bättre under vår/höst eller varför inte i skidspåret. Vill man inte ha med vindtät framsida finns en modell utan också.

 

Vinterskorna har tre spännband som ser till att hålla fötterna på plats samt en krage som går upp en bit över anklarna. Undersidan är grovt mönstrad och räcker inte det kan man skruva fast de medföljande metalldobbarna längst fram.

Passformen är inte lika tight som de vanliga sommarskorna vilket närmast är en fördel då lite luftighet gör dom varmare, också bra att kunna få plats med ett par tjockare strumpor.
Trots lite luftighet är dock hälgreppet bra så det glappar aldrig.
För att få rätt storlek så rekommenderar Rose att man går upp en storlek från sin vanliga Shimanostorlek för att hitta rätt.

Första passet med skorna genomfördes i temperaturer runt nollan vilket med ett par lite tjockare strumpor visade sig nästan vara i varmaste laget även för en lättfrusen testare. Vill man är det alltså inga problem att använda dessa med ett par skoöverdrag även när termometern närmar sig -10.

Rose vinterskoRose vintersko

Annons

Handsken Hytex Two Fingers är av så kallad lobstermodell med plats för två fingrar i varje fack. I början kan det kännas lite ovant att använda båda bromsfingrarna men man vänjer sig efter tag. Vid lite aktivare cykling i framförallt skogen så passar det dock bättre med en vanlig fingervante. Liksom skorna så är dessa gjorda för temperaturer under nollan då man lätt blir överhettad annars.
Antiglidbehandlingen på undersidan för bättre grepp håller inte samma klass som tex GripGrab men hjälper lite i alla fall.

Handskeroselob2Hytex Two Fingers

Hytex Gel är en fingervante och har liksom ovan nämnda flera lager med tyg som hjälper till att hålla värmen vilket den gör men framförallt i temperaturer ner till nollan. Passformen är bra och tight men utan att klämma så man blir frusen. Båda handskarna har mycket bra kardborrefäste vid handleden.
Som namnet antyder finns det även insydda gelkuddar på handflatan som ska hjälpa till med komforten men med flera lager tyg så märktes det ingen direkt skillnad.

Hytex GelHytex Gel

Sammanfattning:

Att Rose kan tillverka mer en cyklar står klart och vill man slippa frysa under vintern är alla testprodukterna bra alternativ men framförallt skorna är väldigt prisvärda.

Cirkapriser mars 2013:
Skor: 1265.-
Underställ: Tröja 360.-, byxor 325.-
Handskar: Hytex Two Fingers 360.-, Hytex Gel 300.-

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.