Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Nyheter

Tempo-SM avgörs i småländska Lekeryd i dagarna tre

Nu är det klart att tempo SM 2021 arrangeras i Lekeryd den 5-7 augusti. Svenska Cykelförbundet står som arrangör för mästerskapen i samarbete med CKU6 och lokala cykelklubbar. Projektledare Alexander Wetterhall har tagit höjd för att tempo-SM ska kunna genomföras på samma smittsäkra sätt som förra året – om så krävs.

Lisa Nordén har en magnifik svit av tempo-guld att försvara.

 

– Vi hoppas och tror att smittläget är ett helt annat i augusti. Men allt är förankrat hos alla instanser och ansökan är inlämnad till länsstyrelsen, säger han.

För att säkerställa att tempo-SM ska kunna genomföras i alla klasser har man spridit ut arrangemanget över tre dagar. Mästerskapen inleds därför redan på torsdagen den 5 augusti med dam- och herreliten. Genom att lägga elitklasserna på torsdagen hoppas man även kunna locka dameliten som ska köra Vårgårda World Tour den 8 augusti. På torsdagen kör även mastersklasserna partempo. Fredagen är vikt åt ungdomsklasserna och avrundas med junior-SM i tempo.  Och på lördagen körs SM tempo i paracykel, samt mastersklasser.

– Bansträckningen är den samma som förra året men i och med att vi spridit ut mästerskapen på tre dagar kör även mastersklasserna samma bansträckning på 32 kilometer i år.

Alexander Wetterhall är väl medveten om att det uppstått krockar i tävlingskalendern, och att exempelvis MTB-SM i Skatås, Göteborg körs samma helg. Men i och med att pandemin ställt till det i schemaplaneringen, och UCI har sista ordet finns inga andra alternativ än att lägga SM tempo den här helgen.

– Det är tyvärr helt omöjligt att undvika krockar i schemat men det är ändå positivt att flera arrangörer valt att flytta sina tävlingar, i stället för att helt ställa in. Nu hoppas jag bara att vi kan genomföra det här på ett bra sätt och att vi har en mer generös begränsningsförordning i augusti.

Annons

Detaljerad information, distanser, klassindelning och anmälan till SM Tempo 2021 läggs in på Sportstiming.se under april


SM Tempo 2021 – preliminärt schema

Torsdag 5/8: Dam Senior, Herr Senior, Partempo Master

Fredag 6/8: Ungdomsklasser (P/F i åldrarna 11-16 år) Herr Junior, Dam Junior

Lördag 7/8: Para, Master

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Read previous post:
World Tour-debut för ”Roddarns” dotter

Close