Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Prylar

TEC i topp i Folksams barnhjälms-test

TEC Lelle utsågs till den säkraste hjälmen i Folksams barnhjälms-test.

Alldeles för många barn råkar ut för huvudskador till följd av cykelolyckor – så många som sex barn i veckan drabbas enligt Folksams statistik. I dagarna presenterade Folksam resultatet av sitt barnhjälmstest, där sju olika hjälmar testades enligt Folksams testprotokoll. De två hjälmar som fick bäst resultat var de från västsvenska Tec, genom deras modeller Lelle och Boo.

Västsvenska hjälmföretaget TEC har under ett antal år fokuserat på att utveckla marknadens säkraste barnhjälm. I samarbete med ett antal experter har man med utgångspunkt i de skillnader som finns mellan huvudformen på en vuxen och ett barnhuvud tagit fram nya barnhjälmar med optimal passform och en säker design utvecklats.

Formen är anpassad efter ett mindre barns skalle där ögon, näsa och mun sitter lägre. Hjälmen täcker hela huvudet och har en passform som är djupare, vilket ger ett bättre skydd mot huvudet. Tack vare detta blev Tec Lelle och Tec Boo vinnare i Folksams test som publicerades tidigare i veckan. Båda modellerna är också försedda med MIPS, och grönt spänne som inte kan strypa barnet vilket blivit en alltmer uppmärksammad brist hos många hjälmar.

Annons

– Tec Lelle och Tec Boo får väldigt bra resultat i alla våra tester och ger ett bra skydd mot alla typer av islag. Dessutom har de grönt spänne vilket är rekommenderat till barn under sju år. Sammantaget ger dessa två hjälmar så bra skydd som går att få bland hjälmar på den svenska marknaden, säger Helena Stigson, forskare Folksam.

– Vår målsättning med våra nya barnhjälmar TEC Lelle och TEC Boo har varit att ta fram marknadens säkraste barnhjälmar. Vägen dit har inneburit att utmana existerande normer kring hur en barnhjälm är uppbyggd och göra det som borde vara självklart – utgå ifrån barnets huvudform. Att våra nya hjälmar nu utses av Folksam att vara de säkraste barnhjälmarna visar att att vi tänkt rätt, säger Peter Mattisson, produktchef TEC.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Read previous post:
Linje-SM i Båstad närmar sig

Close