Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns på https://www.cyclingplus.se/anvandarvillkor/. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Cycling Plus
Tävlingsnytt landsväg

Team Tre Berg och Linn överlägsna i Sverigepremiären

Utbrytarduon från Jönköpings GP fångade av Valentin Baats kamera. Fler bilder publiceras ikväll eller imorgon.
Utbrytarduon från Jönköpings GP fångade av Valentin Baats kamera. Fler bilder publiceras ikväll eller imorgon.

Team Tre Berg-Bianchi blev som vi förutspådde för svåra för övriga lag och cyklister när landsvägssäsongen startade på allvar i helgen.

Helgen inleddes med Jönköpings GP, där offensiv körning till slut skapade en utbrytargrupp med främst Team Tre Berg-cyklister, men också Bliz-Meridas Matti Manninen.

Manninen var den enda som hade krafter att matcha Tre Berg-cyklisterna, men som ensam cyklist mot ett team av Tre Bergs kaliber krävs enorma kraftresurser och till slut kunde Tre Berg manövrera ut Matti och Niklas Gustavsson och Sebastian Balck kunde komma loss och till slut göra upp om segern i en hård spurt där Gustavsson gick segrande ur striden.

Matti Manninen kunde dock komma tillbaka och spurtade ner Alexander Wetterhall i striden om den sista pallplatsen.

Damklassen bjöd på en uppvisningsseger av Linn Gustavsson, Team Cresent DARE. Hennes båda teamkamrater Kajsa Persson och Julia Karlsson inledde tidigt med en attack och när dessa båda blev inplockade av klungan kontraattackerade Linn och fick ensam en lucka. Övriga teamet hjälpt effektivt till att hålla nere tempot i klungan även om bland annat Linda Halleröd, Mölndals CK, flera gånger försökte få igång en körning för att plocka in Linn. Avståndet växte och till slut kunde Linn Gustavsson fira en seger med över 5 minuter ner till Julia Karlsson som tog hem klungspurten före offensiva Linda Halleröd.

Östgötaloppet
Söndagen bjöd på Östgötaloppet utanför Linköping vilket bjöd på en riktigt blåsig tillställning. Tävlingen inleddes med cirka 15 km i relativt lugna förhållanden genom skog, vilket skapade en ständig positionskamp inför den väntande kantvinden. Även här låg Tre Berg-cyklisterna långt fram och pumpade på i ett högt tempo. Ett tempo som gjorde att klungan splittrades upp i flera mindre grupper. Till slut fanns det bara fem Team Tre Berg-cyklister kvar i den främsta klungan och bland dessa var Alexander Gingsjö starkast i spurten för dagen, följd av Alexander Wetterhall och Kim Magnusson. Även spurten i den andra gruppen vanns av en Tre Berg-cyklist, nämligen Alexander Karlsson som var sekunden före Bliz-Meridas Niklas Henttala på sjätte respektive sjunde plats.

Annons

Noterbart är att hela 65 cyklister av de knappa 100 startande bröt loppet, vilket visar på att det var tufft därute…

I den drygt 20 tjejer starka damklungan stod cyklisterna bättre pall för vinden och endast två cyklister tvingades hoppa av. Här kunde en trio cyklister bestående av Julia Karlsson, Cresent DARE, Linda Halleröd, Falköpings CK samt Ida Erngren, Fagersta CA, bryta sig loss och göra upp om pallplatserna i en spurt. Segrande ur striden gick Julia tätt följd av Linda och Ida.

Senare under dagen eller senast imorgon kommer vi publicera fler bilder som fastnade på vår fotograf Valentin Baats minneskort.

 

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons
Read previous post:
Svensk World Cup-seger i Frankrike

Close