Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Tävlingsnytt landsväg

Team Tre Berg och Ida dominerade spännande tävlingar i Värnamo

I helgen avgjordes Värnamos tempo- och linjelopp, båda ingående i Swe-cup. Det såg redan på förhand ut att bli spännande tävlingar med bland annat topp fyra från SM anmälda till herrarnas tempolopp.

Lördagen bjöd på tempo och med en relativt flack bana längs med gamla E4:an norrut från Värnamo blev det också snabba tider. Snabbast blev linjemästaren Alexander Gingjö, Tre Berg-Bianchi, närmast följd av sin lagkapten och namne Alexander Wetterhall. Snittfarten över de 32 km skrevs till 51,8 km/h för Gingsjö, som trots att han besitter mästartröjan på linje beskriver sig själv som tempospecialist. I senaste numret av Svenka Cycling Plus som kommer i butik idag berättar han i en lång intervju om ett föränderligt liv från framgångsrik höjdhoppare i Finnkampen via 100 kg dataspelande Counter Strike-proffs till elitcyklist. Han avslöjar dessutom att detta blir det sista året som elitcyklist.

Den lite jämnare damklassen togs hem av Ida Erngren, Fagersta CA.

Söndagens linjelopp kördes på en 16 km lång bana som herrarna körde sex varv på, vilket gav en totaldistans på 96 km.

Med tanke på Team Tre Berg-Bianchis tidigare dominans under året och att de var enda förening med mer än ett par cyklister i elitklungan (fem Tre Bergare stod på startlinjen) var det upplagt för en seger för Skaraklubben. Första varvet bjöd på ganska ryckig körning med flera attacker. In mot första varvning lyckas några Tre Berg-cyklister med en utbrytning. Men flera cyklister hjälps åt med farthållningen i klungan och luckan blir aldrig mer än runt minuten. Till slut hämtas också utbrytarna ut och klungan ligger samlad när sista varvet startar. Ute på sista varvet kommer Isac Lundgren, Argon 18 Scandinavia och en för oss oidentifierad Tre Bergcyklist loss igen och ser ut att kunna gå mot segern. Men in i Värnamo mot slutet trissas tempot i klungan upp ordentligt och utbrytarduon hämtas upp och i den sista långspurten får Kim Magnusson, Sebastian Balck och Niklas Gustavsson, samtliga Tre Berg, en lucka ner till huvudklungan och gör upp som segern i en spurt som Kim Magnusson tar hem. I den stora klungspurten bakom gör cirka 25 cyklister från elitklassen upp om platserna bakom tillsammans med ett tiotal cyklister från seniorklassen som kört samtidigt. Även här ska Tre Bergcyklisterna visa sig starkast och tar hem även platserna fyra och fem. Trots tät körning ute på sista varvet lyckas alltså Team Tre Berg få in samtliga sina fem cyklister topp 5.

Damklassen körde fem varv vilket gav 80 km. In mot mål låg i princip hela starfältet samlat i en klunga på åtta cyklister och det hela avgörs i en klungspurt där Ida Erngren, Fagersta CA, får ta sin andra seger för helgen. Närmast följd av Edit Wilson, Borås CA, och Moa Johansson, Mölndals CK.

Resultat
Värnamo tempo

Herrar (topp 5)
1 Alexander Gingjö, Team Tre Berg- Bianchi 37:03,2
2 Alexander Wetterhall, Team Tre Berg- Bianchi 37:18,4
3  Joakim Åleheim, Team Cykelogen Cykelklubb 38:00,9
4 Isac Lundgren, Team Argon 18 Scandinavia 39:08,2
5 Klaes Jahnsén, Wexiö Velo 39:12,1

Annons

Damer
1 Ida Erngren, Fagersta CA 43:32,4
2 Jeanette Arbjörk, Mölndals CK 43:45,1
3 Emma Ahlstrand, Team Crescent D.A.R.E 44:23,8
4 Moa Johansson, Mölndals CK 44:34,7
5 Edit Wilson, Borås CA 44:47,8

Värnamoloppet Linje
Herrar Elit (topp 5)
1 Kim Magnusson, Team Tre Berg- Bianchi 2:06:50
2 Sebastian Balck, Team Tre Berg- Bianchi
3 Niklas Gustavsson, Team Tre Berg- Bianchi
4 Alexander Karlsson, Team Tre Berg- Bianchi 2:07:19
5 Alexander Wetterhall, Team Tre Berg- Bianchi

Damer Elit
1 Ida Erngren, Fagersta CA 2:00:18
2 Edit Wilson, Borås CA
3 Moa Johansson, Mölndals CK
4 Emma Ahlstrand, Team Crescent D.A.R.E
5 Ellinor Frendin, Svanesunds GIF
6 Jeanette Arbjörk, Mölndals CK
7 Susanne Nystrand, Svanesunds GIF
8 Jonna Olin, IK Vinco
9 Maria Wallner, Göteborgs Polismäns IF 2:11:36

 

 

 

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Read previous post:
Race report från Cycle for Change från Åre till Stockholm

Close