Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
LandsvägTävlingsnytt landsväg

Team Tre Berg – Bianchi får ny titelsponsor

Det är nu klart att Team Tre Berg – Bianchi byter namnsponsor till 2017 och blir Team Tre Berg – PostNord. PostNord har varit med som sponsor redan under 2016 års säsong och utökar nu sitt sponsorskap till att bli namnsponsor.

Pressmeddelande från Team Tre Berg – Postnord

PostNord har länge varit en stor del av den svenska cykelsporten. Det går hela vägen tillbaka till Postgirot som var ett internationellt mycket uppskattat etapplopp. De är också mångårig huvudsponsor till svenska cykelförbundet.

Samarbetet säkrar en fortsatt drift av Team Tre Berg där målet är att utveckla svenska talanger som i en förlängning vill ta sig ut i världen till de stora loppen likt Tour de France. Huvudfokus är de nordiska länderna där cykelsporten är på stark frammarsch och många högkvalitativa tävlingar körs. Teamet tävlar även i södra Europa för att komplettera tävlingsprogrammet.

I laget finns bland annat den svenske mästaren Richard Larsén. Till 2017 års säsong förstärks laget med de unga cyklisterna Pontus Kastemyr och Erik Sandersson som signerat för laget. (Även Isac Lundgren ansluter, red:s anm.)

“Vi är oerhört glada att PostNord väljer att utöka sitt sponsorskap med oss, det är för oss en väldigt positiv och engagerad sponsor. Att få med oss en så stor aktör ger ett kvitto på att vi jobbar på ett bra sätt för att utveckla de svenska talangerna och svensk cykel”, säger Thomas Löfkvist, General Manager Team Tre Berg.

Annons

”Det skall bli superintressant att följa teamet ut i de nordiska länderna för att ta positioner bland de bästa teamen i norden. Det är en bra början för att få fram elit till de stora loppen i Europa”, säger Nizze Gustavsson, ansvarig event och sponsring PostNord.

Läs mer: Mästartips: Sätt smarta mål

Läs mer: Veckans träningspass vecka 50

Anton Persson
En maskin-teknologi-studerande, före detta orienterare som dagdrömmer om såväl singletracks som småvägar. Trots relativt få år i cykelvärlden har han inga problem att tycka till om vare sig strumplängd, styrlinda eller sadelväskor. Spenderar onyttigt mycket tid på Strava och har fler cyklar i vardagsrummet än vad flickvännen anser är försvarbart. Gillar du fikarundor och cykelkepsar har du hittat rätt!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.