Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Nyheter

Team She Rides – Spännande långloppssatsning

Via ett pressmeddelande från Cykloteket har vi nåtts av nyheten om ett spännande långlopps-team med namnet Team She Rides, som kommer samarbeta med just Cykloteket och synas på långloppen runt om i landet under året som kommer. Som ni förstår av namnet är det ett damteam, i dagsläget med fem åkare. Här ger Cykloteket lite information:

BAM_teamsherides

Teamet som bland annat har Jessica Clarén i spetsen, har bildats ur en tanke att göra damcykling mer uppmärksammat och inbjudande. Den satsning som Cykloteket står bakom och sponsrar genom bl.a. leverans och service av de Scottcyklar teamet kommer använda.

Med ett mål att göra cykelsporten mer tillgänglig för alla, föddes för många år sedan tjejcykelcommunityn She Rides. Nu har man knutit ihop säcken och startat en unik satsning inom damcykling genom nya MTB-laget Team She Rides. Tanken är att locka fler tjejer att tävla och träna MTB, och samtidigt kommer teamet tävla i långlopp och XCO både i och utanför Sverige.

”Får vi se fler tjejer på stigarna, och en mer balanserad startlista, då har hela sporten vunnit”, säger Jessica Clarén, initiativtagare till laget.
Utöver Jessica består laget av Sara Öberg, Ingrid Kjellström, Sue Paz och Hanna Näslund.
Cykloteket kommer under året samarbeta med Team She Rides genom att leverera och serva deras Scottcyklar.

Annons

“Vi är stolta att kunna bidra till att öka intresset för cykling, inte minst bland tjejer”, säger Cyklotekets marknadschef Lars Frick.
Tjejerna i teamet kommer dyka upp vid flera tillfällen under året i samband med event och aktiviteter på Cykloteket; kundkvällar och provcyklingar, MTB-lägret i Lida m.m.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Read previous post:
EMMY THELBERG SATSAR PÅ MTB IGEN

Close