Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Nyheter

Sweden 3 Days planerar för genomförande i sommar

Det unika höghjulingsloppet Sweden 3 Days planerar för att kunna genomföra sin premiärupplaga i sommar. Såhär berättar arrangören om planerna för loppet:

För ett år sedan hölls presskonferens på Ystad Saltsjöbad och 2020 års osannolika höghjulingsrace SWEDEN 3 DAYS presenterades. Uppmärksamheten blev precis så stor som vi hade hoppats och man kunde läsa om evenemanget i nästan alla Sveriges dagstidningar (TT:s reportage). Ett par månader senare meddelades att tävlingen ställdes in och samtidigt meddelades nytt datum för 2021. Då trodde vi att kommande sommar skulle bli ”normal” men vi inser sedan ganska lång tid att covid-19 på olika sätt kommer att påverka oss och allt även hela detta år. Men vi kan nu meddela att SWEDEN 3 DAYS planeras genomföras i sommar. Vi kan dock inte planera för den folkfest det var tänkt att bli. Osäkerheten om vilka restriktioner som i sommar kommer att gälla kring folksamlingar gör att vi nu, i detta skede, tänker bort publik på plats och fokuserar fullt ut på tävlingen. Vår målsättning är att under tre dagar genomföra fyra fartfyllda, spännande, rättvisa och säkra lopp. Etapperna kommer att livesändas (stream) varför tusentals åskådare på plats kan ersättas av hundratusentals hemmatittare världen över. Vi vänder det negativa till något positivt. Höghjulingar ska bli sommarens snackis!

Med tanke på det intresse som tävlingen mottagits på och det faktum att de flesta andra höghjulingsrace i världen ställts in tror vi på ett riktigt härligt startfält. Dock bedömer vi att den allmänna osäkerheten vad gäller resor sannolikt resulterar i något färre internationella deltagare vilket i gengäld lämnar plats för fler svenska deltagare. Vi siktar på lite drygt 30 deltagare, vilka garanterar det vi vill ha, nämligen: topp, bredd, kvinnor, män, allvar och skoj.

Se vår promotion video (youtube): https://www.youtube.com/watch?v=Z01ANKl5R-8

Annons

Ystad utgör bas för tävlingen. Deltagarna bor på Ystad Saltsjöbad. De fyra loppen avgörs på fyra olika platser i södra Skåne fredag-söndag (2-4 juli). Det är första gången i modern som en flerdagarstävling arrangeras för höghjulingar. Detta blir en ny erfarenhet för samtliga deltagare.

“Vi går en balansgång när vi nu trycker på startknappen. När vi säger ‘Nu kör vi!’ så gör vi det med stor respekt och förståelse för alla de arrangörer som väljer att ställa in sina evenemang. Vi vill detta så gärna och vi vet att vi har något som världen törstar efter (glädje, positiv energi, fart, spänning). Vi har ett begränsat antal deltagare och möjlighet att köra våra lopp utan publik. Nu försöker vi göra det bästa vi kan. Och det kommer att bli bra!”, säger tävlingsansvarige P-O Kippel.

LÄS MER OM SWEDEN 3 DAYS PÅ: www.sweden3days.se

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Read previous post:
LÄR DIG NYTT SOM STIGCYKLIST – teknikträningstips

Close