Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns på https://www.cyclingplus.se/anvandarvillkor/. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Cycling Plus
Svenskar utomlands

Svenska VM-truppen laddad inför linjeloppen

Efter en tävlingsfri dag i Ponferrada med förberedelser, bantester och fixande av cyklar och praktikaliteter hänger allvaret nu i luften för VM-truppen inför de kommande linjeloppen. Först ut är damjuniorerna med tre svenskor på startlinjen. Julia Karlsson som blev 11:a på EM och tog en etappvinst i Tour de Assen, Nederländerna är en aspirant på topp tio placering. Om hon överträffar sig själv kan det till och med finnas chans till medalj. Ellinor Huusko, som också körde starkt i Tour de Assen, är en fighter som kan placera sig rätt och ta för sig och Linda Halleröd, som vann SM linje i ensamt majestät.

Hampus Anderberg
Hampus Anderberg har visat förr att han har kapacitet att vara med längst framme, även internationellt.

I eftermiddagens lopp Herr U23 har Sverige inga tävlande med, men herrjuniorerna ställer upp med ett starkt lag på lördag. Klockan 9:00 startar de med Lucas Eriksson, som efter en 6:e plats på VM ifjol och etappseger i Lilla Fredsloppet är en het kandidat på medaljerna. Hampus Anderberg körde mycket starkt i Trofeo Karlsberg och visade att kapaciteten finns för att kriga med de allra bästa. Alexander Fåglum Karlsson gjorde flera topp tio placeringar i Lilla Fredsloppet och förstaårs-junioren Gustaf Andersson, som har visat framfötterna i flera tävlingar.

Sara Mustonen
Sara Mustonen kan överraska och ta en topp 10 placering, men det är Emma Johansson som får stå för det svenska favoritskapet.

Damelitens lopp startar klockan 14.00 på lördag eftermiddag. Suveräna Emma Johansson har varit i toppen hela säsongen och har sällan några svackor. Emma är helt klart en medaljkandidat och visade i fjol att hon hanterar press på ett suveränt sätt. Damen att besegra blir Marianne Vos som har ett riktigt starkt lag bakom sig, men Emma är totalt fokuserad på att byta ut sin silvermedalj mot en av guld.

Annons

På söndag är det Tobias Ludvigsson som kör ensam och det kan vara svårt att vara med på allt när tempot skruvas upp. Han har kapaciteten att vara med i finalen när de börjar köra om topp 20 platserna. Här gäller det att göra kloka avvägningar för att dels ha krafter kvar till finalen samt vara med i den avgörande selektionen.

Lämna en kommentar

Annons
Read previous post:
Pulsband med eget minne

Close