Svenska Cycling Plus
Annons
Annons

Svenska Spel/”Tillsammans för fler i rörelse” satsar på Svenska Cykelförbundets e-cycling

Inför det första officiella världsmästerskapet i e-cycling kliver Svenska Spel in som partner till Svenska Cykelförbundet.  Genom initiativet “Tillsammans för fler i rörelse” får Svenska Cykelförbundet nu medel för att utveckla e-cyklingen i Sverige, en gren där man ligger väldigt långt fram i utvecklingen. 

Tillsammans för fler i rörelse går in med medel för att stötta e-cycling.
– Intresset för e-cycling har ökat kraftigt under senaste åren, där årets pandemi gett e-cycling ytterligare tillskott av nya utövare. Svenska Cykelförbundet fortsätter utvecklingen inom e-cycling ,där alla ska få plats, oavsett förutsättningar och ambitionsnivå. Vi är mycket glada att ha med Svenska Spel/Tillsammans för fler i rörelse som en partner i denna spännande utvecklingsresa, säger Leif Karlsson, generalsekreterare för Svenska Cykelförbundet.

Tillsammans för fler i rörelse drivs gemensamt av Svenska Spel och Riksidrottsförbundet med målet att skapa en idrottsrörelse där alla får plats, oavsett förutsättningar och ambitionsnivå. Nu skjuter initiativet till extra medel för att Svenska Cykelförbundet ska kunna utveckla e-cyclingen ytterligare och därmed även sänka tröskeln till rörelse.

– Vi är jätteglada över att vara med på den här resan. E-cycling är ett väldigt fint exempel på hur Svenska Cykelförbundet arbetar för att utmana synen på traditionell träning och tävling. Det är också roligt att se hur gränserna mellan e-sport och mer traditionell idrott håller på att suddas ut, säger Linn Rydstedt, projektledare för Tillsammans för fler i rörelse på Svenska Spel.

Annons

– Tillsammans för fler i rörelse är en viktig samarbetspartner och möjliggörare. De extra medlen gör att vi kan lägga in en extra växel i förberedelserna inför det stundande världsmästerskapet och under 2021 planerar vi för gemensamma aktiviteter under både SM och Swe Cup, säger Conny Björnehall.

Årets världsmästerskap (UCI Cycling Esports World Championship) kommer äga rum den 9 december. Från Sverige kommer sex cyklister att delta, Samuel Brännlund, Olof Åström, Johan Norén, Cecilia Hansen, Marlene Bjärehed och Emma Belforth.

E-cycling eller virtuell cykling, har vuxit under de senaste åren och Sverige är idag en av världens främsta nationer inom grenen. Genom att koppla upp sig mot en gemensam plattform kan deltagarna tävla mot och chatta med andra cyklister runt om i hela världen. Zwift är den ledande plattformen och anordnar flera event om dagen, dygnet runt, året runt. Till exempel cyklades Tour de France virtuellt tidigare i år, ett event som livesändes på Eurosport.

– Internationella Cykelunionen UCI har anpassat sitt regelverk för e-cycling vilket möjliggör för oss att ta in det som en officiell gren. Vi tror och hoppas att e-cyclingen kommer kunna hjälpa oss att sänka tröskeln till sporten och få fler att testa på cykling, säger Conny Björnehall.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Read previous post:
Intervju: ZAKARIAS JOHANSEN

Close