Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Tävlingsnytt landsväg

Svenska mästare i kortdistans korade

Foto: Svenska Cykelförbundet
Foto: Svenska Cykelförbundet

Det blev en skrällseger för Hannes Bergström Frisk, Ryska Posten SK, på SM landsväg kortdistans under tisdagen. Efter en knapp timmes (50 minuter + tre varv) hård körning på citybanan i centrala Borås kunde Hannes Bergström Frisk spurta sig till en seger före svenska linjemästaren, Kim Magnusson från Tre Berg CK. Bronsmedaljen gick till Edvin Wilson, Tranemo Cykelsällskap.

”Det var en sjuk känsla, underbart. Jag gick in för att ha kul och köra offensivt, och det var hur kul som helst”, säger Hannes Bergström Frisk.

I damklassen blev segern inte riktigt lika oväntad. Ida Erngren, Team Crescent D.A.R.E. CK tog hem mästartiteln med två minuters marginal till lagkamraten Alexandra Nessmar och trean Jeanette Arbjörk, Giro Cycle Club. Ida Erngren har visat stor form senaste året och vunnit flera svenska segrar och en internationell seger i Tjeckien. Vid landsvägs-SM i Burseryd stod hon också på pallen, då som silvermedaljör.

”Jag har varit ganska sliten i veckan, men sen har jag kommit igång lite framåt helgen och idag kändes det bra. När jag fick en lucka körde jag bara”, säger Ida Erngren, svensk mästare i kortdistans.

Annons

Frida Knutsson, Team Ormsalva från Falun, var beredd på att fightas om medaljerna men vurpade redan på första varvet. Fjolårets mästarinna och det enda heltidsproffset bland dameliten, Sara Mustonen satt med länge i täten slutade på en femteplats.

Arrangörsföreningen, Borås CA, bjöd på fina tävlingar på citybanan i centrala Borås. En stor och intresserad publik följde cykelloppen som varvades med SM i rullskidor under den pågående SM-veckan, där över 50 idrotter arrangerar mästerskapstävlingar.

Fullständiga resultat finns att ladda ner på smveckan.se och hela loppet går att se på SVTPlay/Sm-veckan.

Foto: Svenska Cykelförbundet
Foto: Svenska Cykelförbundet
Tags : kortdistanssm

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Read previous post:
CYKELTEST: ROCKY MOUNTAIN ELEMENT 950 RSL – KLASSIKER SOM VARIT I GYMMET   

Close