Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
MTB tävlingsnyheter

Svenska cyklister på väg mot OS

Jenny Rissveds och Emil Lindgren är två cyklister som gärna åker med till Rio i sommar. Men ännu är det inte klart att de gör Emma Johansson sällskap till Brasilien.
Jenny Rissveds och Emil Lindgren är två cyklister som gärna åker med till Rio i sommar. Men ännu är det inte klart att de gör Emma Johansson sällskap till Brasilien. Foto: Apollo

Just nu befinner sig en svensk trupp bestående av runt ett hundratal idrottare på Playitas på Fuerteventura. Där kommer de bland annat träna, teambuilda och prova ut den nya OS-kollektionen, och inte minst njuta av sol och värme. Något som det inte bjuds på för mycket av här på hemmaplan den här veckan.

Vad vi känner till så är cyklisterna representerade av Emma Johansson, Emilia Fahlin, Sara Mustonen-Lichan, Jenny Rissveds, Alexandra Engen, Emil Lindgren och Matthias Wengelin (med reservation att vi kan missat någon).

I tisdags gick SOK ut med de första namnen bland dem som redan är klara för OS, och bland dem fanns Emma Johansson med som enda cyklist. ”Det är jättehärligt och det är skönt att vara uttagen så pass tidigt och kunna fokusera i lugn och ro”, berättar hon för SVT.

Annons

”OS blir min sista satsning. Det är mitt tredje OS och jag har fått mycket erfarenhet och känner mig mycket mer vuxen nu än när jag gjorde OS-premiär i Peking 2008”. Den gången blev det ett silver och Emma blev ”Silver-Emma” med hela svenska folket. OS i London 2012 blev inte lika framgångsrikt men målet i Rio är solklart ”Det hade varit orättvist mot både mig själv och alla andra att satsa på något annat än guld. Blir det guld så är det ett bra resultat, men det är tight i toppen”, sammanfattar hon satsningen inför sitt sista år.

För Jenny, Alexandra, Emilia, Sara, Emil och Matthias fortsätter vinterträningen i ovisshet, men räkna med att de är sugna på att få följa med Emma och de andra atleterna till Rio i sommar.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Read previous post:
Allt för vinterträningen i nya numret

Close