Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Nyheter

SVENSKA CYKELFÖRBUNDET SATSAR PÅ PROVA-PÅ-CYKLAR TILL UNGDOMAR

Vi vet alla att en stor tröskel inom vår kära sport är att cyklar kostar en hel del, vilket framförallt blir ett hinder för ungdomar som är nyfikna på att bara prova på sporten, för att se om den kan vara något för dem. Förra året gjorde vi ett reportage om en förening som har en väldigt lyckad och blomstrande ungdomssatsning – CK Master – och de berättade att en av alla bra grejer de gjorde var att erbjuda lånecyklar till ungdomar och barn som ville testa att vara med på en träning.

Nu berättar Svenska Cykelförbundet att de gör en satsning i samma anda, genom att de erbjuder alla föreningar att hyra prova-på-cyklar under tre års tid för 900 kronor per år inklusive årlig service. Med fördel kan man också ansöka om pengar för att finansiera detta från Idrottslyftet. Med på tåget är också Sportson, som kommer leverera cyklarna och stå för servicen av desamma.

SCF berättar på sin hemsida att föreningar kan anmäla sitt intresse för att få hyra en, två eller tre av de totalt 105 Specialized-cyklarna fram till och med 27/5, innan en fördelning sker. Vi tycker det är ett suveränt initiativ, och hoppas det slår väl ut!

Annons
CK Master är en förening som arbetet med prova-på-cyklar, och kanske är detta en del i deras fantastiska nyrekrytering av ungdomar. Foto: Angelica Edvardsson Edin

 

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Read previous post:
Blocket och Vätternrundan lanserar Blocket Cykling

Close