Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Landsväg

Svenska cykelförbundet och SOK presenterar Guldlaget!

Svenska Cykelförbundet kommer att satsa på damseniorer landsväg med hjälp av Sveriges Olympiska Kommitté. Målet är medalj i de kommande mästerskapen VM och OS.

Fokus ligger på att skapa bästa förutsättningar och en god miljö för att vara bäst när det gäller. Cyklisterna som vanligtvis kör för sina egna lag större delen av säsongen kommer nu att tävla mer frekvent tillsammans. Satsningen kommer att ledas av nyanlitade Martin Vestby.

Martin är tidigare professionell cyklist med en karriär bakom sig ifrån Belgien och Nederländerna. De senaste åren har han jobbat som förbundskapten hos Norges Cykelförbund med inriktning herrar U23 och herrar Junior. Martin kommer från uppdrag som sportdirektör för de professionella damlagen Hitec Products, Norge och Cramo Go: Green, Sverige. Han har också erfarenhet som ledare under flera VM/OS och som tränare för enskilda cyklister däribland världsettan i damcykel Emma Johansson, Orica AIS. Emma som idag siktar mot den ädlaste medaljen i de stora mästerskapen.

“Jag är smickrad och glad över förtroendet som ledare för “Guldlaget” och är mycket motiverad att göra ett bra jobb”, säger Martin.

Annons

“Svensk damcykel har en spännande bredd och fina möjligheter att fortsätta sätta Sverige på kartan över hela världen. Att ha med Martin i satsningen känns väldigt positivt”, säger Lena Alfvén, generalsekreterare på Svenska Cykelförbundet.

“Guldlaget” baseras på cyklister från VM-laget 2013 samt cyklister ur UCI Women’s Team. Det kommer alltid finnas möjligheter för “uppstickare” att slå sig in i gruppen.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Read previous post:
Forskning avslöjar – vältränade är mer attraktiva

Close