Svenska Cycling Plus
Annons
Annons

Svenska Cykelförbundet förlänger sitt samarbete med Wahoo

Svenska Cykelförbundet och Wahoo låter meddela att man förlänger samarbetet, och att Wahoo förblir officiell partner till Svenska Cykelförbundets grengrupp E-cycling  inför den kommande inomhussäsongen.

Wahoo, som tillverkar smarta trainers, gps-cykeldatorer, gps-klockor och sensorer, har varit en drivande partner till grengruppen och förbundets satsning på e-cycling.

“Det känns väldigt bra att ha med oss en partner som Wahoo, säger Conny Björnehall ordförande E-cycling hos Svenska Cykelförbundet. De tillför mycket kompetens kring utvecklingen av sporten och har en fantastisk produktkunskap. Vi är också positiva till det nätverk man har genom sina butiker och återförsäljare. Det ger en möjlighet att locka fler att våga prova på E-cycling och utveckla vår sport ytterligare, säger Björnehall.

Partnerskapet innefattar bland annat ett nära samarbete med grengruppens satsning på serien SWE-Cup. SWE-Cup är den största helsvenska tävlingen på plattformen Zwift. Den lockar ca 700 deltagare per lopp och ca 2500 personer som tittar på loppen via SCFs sändningar.

“Vi vill erbjuda en upplevelse utöver det vanliga och inför detta år så kommer vi krydda eventen ytterligare men en rad spännande saker. Tyvärr kan vi inte avslöja allt redan nu men det kommer att bli grymt” avslutar Björnehall.

Annons

Wahoo kommer även jobba för att förbättra kvalitén kring alla event och skapa en engagerande serie för alla typer av cyklister, från nybörjare till elit.

“Vi ser fram emot att fortsätta arbetet kring utvecklingen av e-cycling, säger Caroline Young Marketing Lead Wahoo hos RLVNT Distribution. Vi ser att det finns ett fortsatt stort intresse och nu vill vi tillsammans med förbundet paketera det på ett engagerande sätt och skapa en innovativ träning och tävlingsform. Wahoo erbjuder de bästa produkterna på marknaden för e-cycling och med förbundets kunniga grengrupp kommer vi kunna skapa unika event, både virtuellt och fysiskt. E-cycling är roligt, utmanade och innovativt och vi ser att det här segmentet har mycket spännande att bjuda på framöver, avslutar Young.

Partnerskapet innebär också att Wahoo är delaktiga i flera andra projekt för att utveckla sporten e-cycling vidare och öka antalet utövare. Ett av dessa projekt innebär att introducera och utbilda cyklister av olika nivåer kring e-cycling, dess olika plattformar, produkter och regler.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.