Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns på https://www.cyclingplus.se/anvandarvillkor/. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
MTB tävlingsnyheter

Svensk World Cup-seger i Frankrike

Isak Nordin tog en övertygande seger när  marathonvärldscupen hade premiär i Laissac, Frankrike.
Isak Nordin tog en övertygande seger när marathonvärldscupen hade premiär i Laissac, Frankrike.

I lördags vann Isak Nordin, Cykloteket Racing Team, juniorernas upplaga av Roc Laissagais. Efter ett väldisponerat lopp gick 17- åringen om sina konkurrenter i sista stigningen och kunde vinna med 43 sekunder före tvåan Anthony Mendes och trean Antoine Mahe, trots tre felkörningar.

I bergen kring Laissac, södra Frankrike, avgjordes i helgen en deltävling i UCI Marathon series. Lördagen var juniorernas tävlingsdag, på en bana över 43 kilometer och 1589 höjdmeter. Det blev svensk seger genom världscupsdebutanten Isak Nordin, uppvuxen i Orsa och tävlandes för Cykloteket Racing Team.
“Banan passade mig bra med mycket upp och ner. Roligaste partiet var en lång backe längs en åker med 15 kilometer kvar, där kunde jag gå ifrån mina konkurrenter”, berättar Isac.

Vann trots felåkning
Genom att disponera krafterna smart från start kunde Isak efter 28 kilometer skapa en lucka till loppets tvåa och trea.
“Men avståndet åts upp efter en felkörning. Sedan kunde jag gå ifrån i nästa backe, för att sedan åka fel igen”, suckar Isak.

Men med fem kilometer kvar, i loppets sista backe, skapade den Orsabördiga 17- åringen en lucka som höll in i mål. Segertiden blev två timmar och 22 minuter, 43 sekunder före tvåan Anthony Mendes och ytterligare sju sekunder före Antoine Mahe.

Annons

“Kul att vinna i säsongspremiären. Nu laddar jag om för första tävlingen i Sverige, Lidingö MTB. Där siktar jag på en topp- tioplacering totalt”, avslutar Isak.

Tävlingarna i Frankrike fortsätter idag söndag med seniorklasserna, med flera svenskar på startlinjen.

Text: Angelica Edvardsson
Bild: Angelica Edvardsson/ Fabian Bender

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons
Read previous post:
Polar lanserar nya A300

Close