Svensk seger i Vårgårda

Vilket race det blev när linjeloppet avgjordes vid världscupen i Vårgårda idag! Det var offensiv cykling hela vägen, inte minst från Emilia Fahlin (Ale Cipollini). I slutskedet av loppet hamnade hon i utbrytning med bland andra nationsmästarna från Finland (Lotta Lepistö, Cervélo Bigla), Storbritannien (Hanna Barnes, Canyon//SRAM) och Australien (Amanda Spratt, Orica AIS).

Gruppen på totalt nio cyklister samarbetade bra och som mest hade de ett avstånd kring 1:30 ner till huvudklungan. Sara Mustonen såg till att minska luckan, men inte tillräckligt mycket för att de skulle komma inom synhåll, utbrytargruppen samarbetade helt enkelt för bra.

Ut på det sista varvet attackerade Emilia ett flertal gånger, bland annat i Hägrungabacken, men tilläts aldrig få någon lucka. Många av de andra cyklisterna försökte också komma loss, men in på upploppet i Vårgårda kom de som en samlad grupp.

Emilia positionerade sig perfekt på det småknixiga upploppet och låg på tredje hjul i den sista högersvängen. Med en jätteväxel och urstarka ben bjöd hon på en riktig styrkedemonstration när hon lyckades bända sig förbi sina motståndare och tog därmed sin största seger i karriären.

Emilia Fahlin

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.