Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Nyheter

Svensk Cyklings uppmaning till regeringen: Låt cykelhandlare och cykelverkstäder vara öppna!

– Låt cykelhandlare och cykelverkstäder hålla öppet vid en generell nedstängning av butiker och gallerier.

Den uppmaningen kommer från Svensk Cykling, som samlar de svenska cykelorganisationerna, i ett öppet brev till socialminister Lena Hallengren och infrastrukturminister Tomas Eneroth som i dag publiceras på dagenshandel.se.

Svensk Cykling vill att regeringen undantar cykelhandlare och cykelverkstäder från en eventuell nedstängning. Detta för att det ska vara möjligt för personer att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

– Folkhälsomyndighetens råd är att vi ska cykla i stället för att åka med kollektivtrafiken och att vi ska motionera utomhus. Att låta cykelhandlare och cykelverkstäder vara öppna, under säkra former, är därför ett sätt för oss att komma bort från pandemin, säger Klas Elm, vd för Svensk Cykling.

Annons

Under covid-19-pandemin har cyklingen ökat i Sverige. Bara under november och december i fjol var cykelresorna i Stockholm 21 procent fler än under samma månader ett år tidigare.

I det öppna brevet till regeringen påpekar Svensk Cykling att Folkhälsomyndigheten borde ge ännu tydligare rekommendationer om att cykla. Svensk Cykling vill också att myndigheten uppmanar kommuner att vara noga med att ploga och sopsalta cykelvägar under vintern och snabbt ta bort gruset på dem när våren kommer. Detta för att göra det enkelt att cykla.

– Det är cykelhandlare och cykelverkstäder som håller det cyklande Sverige rullande. Den uppgiften har aldrig varit viktigare än nu. Därför har cykelhandlare och cykelverkstäder fått vara öppna när regeringar har stängt andra butiker i länder som Tyskland, Frankrike, Nederländerna och Storbritannien. Detta för att cykelhandlare och cykelverkstäder är samhällsnyttiga verksamheter som begränsar smittspridningen, säger Gunilla Brynell, ordförande Svensk Cykling.

Läs Svensk Cyklings öppna brev till regeringen: https://www.dagenshandel.se/article/view/781726/lat_cykelbutikerna_fa_vara_oppna

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Read previous post:
TRAINERDUELL: TACX FLUX 2 vs ELITE DIRETO XR

Close