Svenska Cycling Plus
Annons
Annons

Svensk Cykling anser att cykelutredningen är en besvikelse

Idag överlämnade den särskilde utredaren Cyklingsutredningen till regeringen. Under nästan två år har utredaren arbetat med detta och skulle föreslå ändrade regler i syfte att öka cyklingen och göra den säkrare.

”Det var knappast en genomgång av gällande rätt och ett påstående om att ’allt är ganska bra som det är’ som vi hade hoppats på”, säger en besviken Klas Elm som är ordförande på Svensk Cykling.

Klas Elm fortsätter, ”Utredningens förslag är lätträknade och lama. De för helt enkelt inte utvecklingen framåt.”

Enligt Svensk Cykling kommer ändå två positiva förslag från utredaren, bilister skall få väjningsplikt mot cyklister vid vissa särskilda cykelöverfarter samt möjligheten att införa cykelfartsgator.

Annons

”Men det är många fler förslag som vi saknar”, fortsätter Klas Elm. Till exempel särskilda vägmärken som tillåter cykling mot enkelriktat, tillåten högersväng trots stoppskylt eller rött ljus, mopedförbud på cykelvägar och en separering av gång och cykelbanor.

”Vill vi ha en ökning [av cyklingen] måste cyklingen prioriteras högre – vad gäller resurstilldelning, markanvändning och i trafiksystemen”, avslutar Klas Elm.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Read previous post:
Nytt svenskt team med internationella ambitioner
Close