Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns på https://www.cyclingplus.se/anvandarvillkor/. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Cycling Plus
Tävlingsnytt landsväg

Svårhanterlig värme i Qatar

Att värmen skulle komma att bli en faktor att räkna med under världsmästerskapen i Qatar är inte direkt en överraskning, trots att UCI flyttat tävlingarna till senare på hösten för att undvika just den allra mest extrema hettan. Trots det blev temperaturen för hög för ett par av cyklisterna under gårdagens lagtempo.

“UCI har inte tänkt igenom det här”, sa nederländska Roxane Kneteman (Raboliv) till NOS efter loppet. “Värmen är för mycket, speciellt under ett tempolopp. Det är som en bastu.”

Även hennes lagkamrat, OS-guldmedaljören Anna van der Breggen, uttryckte sig kritiskt till NOS. “Det är en kombination av utmattning och trötthet. Med tanke på hur Anouska [Koster, som körde in i ett kravallstaket och vurpade, och sedan knappt klarade av att ta sig upp på cykeln igen på grund av vad som såg ut att vara extrem vätskebrist, red.] ser ut ska vi vara glada att hon tog sig över mållinjen”, förklarade hon. “Jag har aldrig kört i någon liknande värme. Den är väldigt torr. Man kör på gränsen av vad man klarar av, men vet inte vad som händer med kroppen.”

Också svenska förbundskaptenen Jonas Ljungblad intygar att värmen inte är att leka med. “Det är typ 30 grader varmare än hemma, så det går åt extremt mycket vätska jämfört med vad som är normalt. Vi kör med servicebil bakom cyklisterna på träningen och ser till att de alltid har något att dricka”, berättar han på plats från Qatar.

Imorgon är det dags för första svensk att tävla då Emilia Fahlin kör det individuella tempoloppet över 29.8 km. “Vi är väl förberedda och Emilia är taggad att visa vad hon går för. Hon var giftig på tempo i början av sin proffskarriär och vill bygga upp den färdigheten igen, så det ska bli spännande att följa henne imorgon”, säger förbundskapten Ljungblad.

Annons

Läs mer: Den svenska truppen till VM

Läs mer: Inför landsvägs-VM

 

 

Anton Persson
En maskin-teknologi-studerande, före detta orienterare som dagdrömmer om såväl singletracks som småvägar. Trots relativt få år i cykelvärlden har han inga problem att tycka till om vare sig strumplängd, styrlinda eller sadelväskor. Spenderar onyttigt mycket tid på Strava och har fler cyklar i vardagsrummet än vad flickvännen anser är försvarbart. Gillar du fikarundor och cykelkepsar har du hittat rätt!

Lämna en kommentar

Annons
Read previous post:
Eurobike kom till Växjöskogen

Close