Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Nyheter

Superstart för Nordens största spinningevent

Med två månader till start har Barncancerfondens idrottsevent Spin of Hope redan samlat in två miljoner kronor. Här är arrangörerna som samlat in allra mest hittills.

Foto: Magnus Glans

Det är 11:e året i rad som Barncancerfondens Spin of Hope arrangeras. I 12 timmar turas deltagarna om att hålla igång en spinnningcykel för att samla in pengar till kampen mot barncancer. Eventet har vuxit för varje år och engagerar nu tusentals spinningcyklister runt om i landet. Med två månader kvar till start har arrangörer och deltagare tillsammans samlat in drygt två miljoner kronor.

– Det är så häftigt att se hur det jobbas för Spin of Hope runt om i landet och varje dag slås jag av engagemanget hos våra arrangörer och deltagare. Deras insatser betyder mycket på vägen mot vår vision att utrota barncancer, säger Åsa Hornhammar, projektledare för Spin of Hope på Barncancerfonden.

Störst hittills är Spin of Hope i Lidköping, som i år arrangerar eventet i Sparbanken Lidköpings arena där 500 spinningcyklar placeras ut.

Annons

Spin of Hope hålls den 20-21 mars. Målet är att samla in totalt 7 miljoner kronor. Pengarna som samlas in går till att finansiera barncancerforskning och att ge råd och stöd till drabbade familjer.

De har samlat in mest hittills:

Lidköping – 339 300 kronor
Skövde – 151 300 kronor
Malmö – 97 500 kronor
Simrishamn – 82 850 kronor
Halmstad – 80 300 kronor
Kristianstad – 78 600 kronor
Norrköping – 67 800 kronor
Stockholm – 65 700 kronor
Åhus – 63 500 kronor
Järfälla – 51 000 kronor

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Read previous post:
Intervju: Långloppsdrottningen Jennie Stenerhag

Close