Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns på https://www.cyclingplus.se/anvandarvillkor/. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Cycling Plus
LandsvägTävlingsnytt landsväg

Stockholm CK förstärker

Stockholm-CK
Foto: Jesper Andersson

Inför förra årets tävlingssäsong var nybildandet av Stockholm CK en av de större händelserna, och klubben kan summera ett framgångsrikt år. Vid årsskiftet var medlemsantalet nästan 200, och fler blir det.

”Efter ett framgångsrikt 2016 sätter vi ribban ännu högre för 2017. Med hjälp av vår huvudsponsor ÅF, vår cykel- och utrustningssponsor Crescent/TEC, vår hjälmsäkerhetssponsor MIPS och vår bilsponsor Skoda satsar vi vidare på att utveckla klubbens många urstarka elitmotionärer och våra elit- och masterlag. Både dam- och herrelitlagen har fått förstärkning inför 2017, samtidigt som vi har satsat på att få en smalare och spetsigare trupp i år – allt i syfte att göra ännu bättre resultat än 2016.”, säger SCK:s ordförande Thomas Backteman i ett pressmeddelande.

Damlaget kommer under 2017 förstärkas med Eva Lindskog (tidigare CK Valhall) och Clara Säll (från Östra Aros CK). Eva etablerade sig under förra året som en attackvillig och åkstark cyklist som var med långt fram i många tävlingar. Clara har varit framgångsrik under junioråren och har en stark spurt.

Dessutom kommer Sveriges främsta triathlet Lisa Nordén att tävla för SCK under 2017, som ett led i att hon från och med i år ingår i teamet Apollo Sports-Skoda. Lisas främst mål för sin cykelsatsning under 2017 är Tempo-SM, men hon kommer enligt SCK att förstärka damelitlaget i den utsträckning som hon har möjlighet under året.

Laget har också förstärkts med en ny lagkapten i form av Ingrid Kjellström, som bland annat kört starkt i cykelcross-cupen under hösten. Det innebär att SCK:s damelitlag under 2017 kommer att bestå av följande cyklister:

Stockholms Cykelklubb dam elit

Sara Penton (som till vardags cyklar för det danska WWT-laget Team Véloconcept)

Camilla Backman

Hanna Johansson

Ulrika Högberg

Eva Lindskog

Clara Säll

Cecilia Erling Widegren

Madeleine Ståhl

Alice Andersson

Lisa Nordén (främst Tempo-SM)

Ingrid Kjellström (cyklande lagkapten)

Annons

Läs mer: Team Scott-Skoda byter namn
Läs mer: Ny cykel från Canyon – bara 4,96 kg!
Läs mer: Veckans träningspass

Även herrlaget förstärks

“Stommen i herrlaget är densamma som under 2016, men i syfte att föryngra laget har vi värvat en av Sveriges mest lovande unga cyklister, Vincent Andersson, från Friluftsklubben Trampen. Dessutom har SCK:s egen unga förmåga, som har kommit utan sin familj från Afghanistan, Amir Ansari tagit klivet upp i elitlaget”, skriver ordförande i pressmeddelandet.

Laget kommer också förstärkas under någon/några tävlingar 2017 med den andra delen av Lisa Nordéns Team Apollo Sports Skoda, Calle Friberg och Henrik Sparr. De kommer att tävla utvalda landsvägstävlingar för SCK, även om Calle och Henriks primära fokus 2017 är långloppscupen i MTB.

Lagets kapten Gualberto Mateo Gonzalez fortsätter även 2017, men får under året stöd av Tobias Stridsberg som blir ansvarig för herrlaget. Det innebär att herrelitlaget under 2017 kommer att bestå av följande cyklister:

Stockholms Cykelklubb herr elit

Freddy Johansson

Patrik Morén

Marcus Linder

Staffan Arvidsson

Nils Penton

Amir Ansari

Vincent Andersson

Calle Friberg (utvalda tävlingar)

Henrik Sparr (utvalda tävlingar)

Gualberto Mateo Gonzalez och Tobias Stridsberg (cyklande lagkaptener)

 

Tags : Stockholm CK
Anton Persson
En maskin-teknologi-studerande, före detta orienterare som dagdrömmer om såväl singletracks som småvägar. Trots relativt få år i cykelvärlden har han inga problem att tycka till om vare sig strumplängd, styrlinda eller sadelväskor. Spenderar onyttigt mycket tid på Strava och har fler cyklar i vardagsrummet än vad flickvännen anser är försvarbart. Gillar du fikarundor och cykelkepsar har du hittat rätt!

Lämna en kommentar

Annons
Read previous post:
Canyon släpper snuskigt lätt landsvägscykel

Close