Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Landsväg

Stjärnspäckat startfält i Vårgårda

Att det arrangeras världscup för damerna med ett lagtempo och ett linjelopp i Vårgårda har blivit en fin tradition. I år är startfältet urstarkt, med sex av de tio bästa cyklisterna från linjeloppet i OS anmälda. De som saknas är Emma Johansson, Mara Abott (USA), Flavia Oliviera (BRA) samt schweiziskan Jolanda Neff som av förklarliga själ har svårt att ställa sig på starlinjen då hon kör MTB-loppet i OS som en av huvudfavoriterna på lördag.

I övrigt finns alltså olympiska mästarinnan Anna van der Breggen (Raboliv) med i startlistan tillsammans med bronsmedaljören Elisa Longo Borghini (Wiggle-High5) och Lizzie Armistead (Boels-Dolmans), Katarzyna Niewiadoma (Raboliv), Marianne Vos (do) samt Ashleigh Moolman-Paiso (Cervelo Bigla) som alltså alla placerade sig topp 10 på OS.

Listan på urstarka cyklister slutar dock inte där utan kan göras mycket längre med bland annat förra världsmästaren Giorgia Bronzini (Wiggle-High 5), italienska och brittiska mästarinnorna Elena Cecchini och Hannah Barnes (Canyon//SRAM), finska mästarinnan Lotta Lepistö (Cervelo Bigla) för att nämna några.

För svensk del står hoppet troligtvis till formstarka Emilia Fahlin (Ale Cippolini) eller Sara Mustonen (Liv Planteur). I Saras fall lär hon dock få stötta sin lagkamrat Leah Kirchman om loppet går enligt plan.

“Det är en intressant bana på linjeloppet med flera grusvägssektioner på det stora varvet. De kan bli avgörande, så det gäller att vara på hugget hela tiden. Det mindre varvet som körs på slutet är krävande med många tighta kurvor och en backe varje varv”, säger Liv Planteurs tränare Matthias Reck.

Annons

“Leah är en cyklist som kan vinna loppet. För tillfället ligger hon trea i WorldTour-rankingen och den här banan är som gjord för henne, så vi kommer att köra för henne”, säger han om taktiken.

I linjeloppet ställer Sverige också upp med ett nationslag. I det ingår Sara Penton, Ida Erngren, Sara Olsson, Emmy Thelberg, Frida Knutsson, Malin Berlin, Hanna Helamb, Emma Ahlstrand och Emmy Andersson.

Tider för de olika loppen, samtliga anmälda och övrig information om världscuphelgen i Vårgårda hittar du här.

Foto: Anton Vos/Cor Vos © 2016
Foto: Anton Vos/Cor Vos © 2016
Tags : Vårgårda
Anton Persson
En maskin-teknologi-studerande, före detta orienterare som dagdrömmer om såväl singletracks som småvägar. Trots relativt få år i cykelvärlden har han inga problem att tycka till om vare sig strumplängd, styrlinda eller sadelväskor. Spenderar onyttigt mycket tid på Strava och har fler cyklar i vardagsrummet än vad flickvännen anser är försvarbart. Gillar du fikarundor och cykelkepsar har du hittat rätt!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Read previous post:
Ludvigsson får köra Vuelta a España

Close