Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
MTBMTB tävlingsnyheter

Stjärnorna tillbaka på Vättern Bike Games

På lördag avgörs SM i slopestyle och utomhus-SM i trial, när Vättern Bike Games körs för andra gången efter den lyckade premiären förra året.

– Att flera stora tävlingar för olika cykelgrenar samlas under en dag är jätteroligt. Jag ser fram emot en kul åkdag, säger slopestyle-stjärnan Max Fredriksson som står på startlinjen tillsammans med regerande svenske mästaren Emil Johansson.

Våghalsiga trick, leriga backar och genuin cykelgemenskap väntar i Motala på lördag. Under en fullmatad heldag samlar Vättern Bike Games SM i slopestyle, utomhus-SM i trial, nationell tävling i half pipe BMX och ett åtta-timmars stafettlopp i MTB.

Flera världsstjärnor kommer med stor sannolikhet vara på plats. I slopestyle är Emil Johansson, som förra året stod som vinnare av det som motsvarar slopestylens världscup, tillbaka. Emil har dragits med en krånglande rygg en längre tid, men räknar med att kunna köra igen. Och även världsrankade Max Fredriksson ser fram emot att få tävla igen.

– Det är jätteroligt att vi har fått ett eget SM i slopestyle! Det här blir min första tävling efter att jag bröt armen under årets första världscupstävling i våras. Jag får förstås anpassa mig efter var jag ligger i min comeback, men det blir inga halvdana åk, lovar han. Det finns inte så många slopestyle-event i dagens läge så det är jättekul att Vätternrundan tagit tag i det.

Annons

Bland konkurrensen på slopestyle-banan finns också Alex Alanko och Lukas Skiöld. Andra stjärnor som Anton Thelander och Martin Söderström sitter i domarteamet i år. I trial-tävlingen som i år har SM-status är Joacim Nymann och Rasmus Lindén klara för start. Det är bäddat för en häftig uppgörelse även på trial-banan.

– Förutom SM-tävlingarna står också en nationell tävling i half hipe BMX på programmet. Där kommer vi bland annat få se OS-satsande Jacob Nedler och Isak Orrhult, säger Oskar Höglund.

Vättern Bike Games är ett helt unikt cykelevent där inte mindre än fyra olika cykelgrenar tävlar på samma arena under en dag. Max Fredriksson ser flera vinster med konceptet:

– Det är såklart jättebra att samla olika cykelgrenar under ett event. Även om man själv inte kör alla grenar så är man ändå intresserad av de andra. Sveriges cykelscen har väldigt mycket gemenskap, alla är kompis med alla och det är inga hard feelings någonstans. Det kommer bli en kul dag.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Read previous post:
BMC FOURSTROKE BRYTER NY MARK

Close