Stenerhag segrare i Sydafrika

För de allra flesta svenska mountainbikecyklister är årets tävlingssäsong just över, men för långloppsdrottningen Jennie Stenerhag är det tvärtom. Under den svenska vintern bor, tränar och tävlar hon nämligen i Sydafrika.

Efter att hon vunnit Västgötaloppet och tagit hem Långloppscupen totalt i slutet på september drog hon söderut och har nu tränat i en månad. I helgen som var körde hon tävlingen Swellendam 100 MTB, en tvådagarstävling ca 20 mil öster om Kapstaden.

”Jag tar det som en träningstävling inför nästa helgs 3-dagarstävling, Wines2Whales”, sa Stenerhag innan loppet. Men fort gick det i alla fall, för Jennie tog hem totalsegern.

Formen tycks alltså vara god inför det stundande etapploppet, där Stenerhag tillsammans med lagkompisen Robyn De Groot är regerande mästarinnor. De utmanas dock av flera riktigt vassa namn, bland annat Arianne Kleinhans och Cherie Redecker (Team Spur). För svenskan är dock målet klart – segern ska försvaras.

”Det var fantastiskt roligt att vinna med Robyn förra året. Det var tight och spännande i damklassen, vilket gjorde segern ännu mer speciell. Vår mål kommer vara att försvara titeln. Av alla etapplopp jag har kört har Wines2Whales den roligaste banan, eftersom det är så mycket singletrack. Dessutom är den utmanande med all klättring, en perfekt kombination av allt”, säger Stenerhag. Det kommer helt klart bli spännande att följa henne den kommande helgen!

Läs mer: Stenerhag vann Långloppscupen

Läs mer: Rafflande när Stenerhag vann Cykelvasan

 

 

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.