Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns på https://www.cyclingplus.se/anvandarvillkor/. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Cycling Plus
MTBÖvrigt

Stealth 2 – Ny liten och smidig actionkamera från Drift


Stealth2-Hand-1-1-1-Custom
Förra vintern testade vi actionkameran Drift HD Ghost och var imponerade över såväl bildkvalitét som det lätthanterliga och smidiga formatet. Extra imponerade var vi av den roterbara linsen som gjorde att oavsett hur du monterade kameran kunde du alltid vrida linsen så att horisontlinjen blev rak.

Nu lanserar Drift, som distribueras via teknikföretaget Isolda i Sverige, lillebror till Ghost – nämligen Stealth 2. Stealth 2 är betydligt mindre än Ghost och inte mycket större än en tändsticksask (80 x 42.6 x 27.4 mm). Den ser verkligen ut som en förkrympt Ghost och på bild utan några jämförbara objekt ser de identiska ut, och naturligtvis har man flyttat med den smarta vridbara linsen. Men under skalet skiljer det en del.

Displayen på Stealth 2 visar endast information från menyerna, hur mycket du spelat in, batterikapacitet osv. Du kan inte se vad du filmar eller spela upp tidigare inspelade filmer i displayen. Även om det underlättar när man ska montera kameran att se vad man faktiskt filmar är det en funktion man kan leva utan om kameran är så smidig som den trots allt är. Dessutom kan du ansluta till kameran direkt från din mobiltelefon via WiFi för att göra inställningarna. Något som säker kommer göra kameran mer användarvänlig då de tre knapparna och den enkla displayen begränsar användarvänligheten en del, även om det inte är speciellt svårt att styra kameran för den som har filmat en del förut.

Stealth2_singelKameran klarar att filma i 1080p med 30 fps eller 720p med 60 fps för att göra läckra slowmotioneffekter.

Annons

De tester vi gjort med kameran visar på ett fint dynamiskt omfång för en så pass billig och enkel kamera. Linsen filmar med hela 135 graders vidvinkel vilket gör att du verkligen får med mycket på filmen och den låga vikten, endast 97 gram, hjälper till att se till att inte kameran skakar. Något som lätt blir problem när kameran blir lite tyngre.

Kameran är som standard vattenskyddad, men ska du ge dig ut i riktigt i skiten rekommenderas det vattentäta skalet som gör kameran vattentät ner till 40 meters djup.

Kameran finns ute nu och det rekommenderade priset är 2 490 kronor.

Lämna en kommentar

Annons
Read previous post:
Nishiki firar 35 år med unik jubileumscykel

Close