Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
LandsvägTävlingsnytt landsväg

Starkt kört av Ida Jansson på EM

Att Ida Jansson är en hejare på att cykla är inget nytt, med tanke på att hon tidigare i år tog guld på JVM i mountainbike. Idag visade hon att hon kan köra fort även med smala däck, när damjuniorerna körde linjeloppet på EM i franska Plumelec.

De svenska tjejerna var offensiva från start och var med långt fram i klungan, efter det första varvet av fem var Clara Lundmark trea. Vid passage efter två varv anförde Ida klungan som då jagade ryska Mariia Novolodskaia som skaffat sig 56 sekunders ledning.

De två efterföljande varven var klungan samlad vid varvningen, men in till mål lyckades tyska Liane Lippert rycka ifrån och ta en soloseger, fyra sekunder föra Elisa Balsamo (ITA) och Sophie Wright (GBR). Ida spurtade in på en fin sjundeplats, elva sekunder bakom Lippert.

Annons

Övriga svenska placeringar: Clara Lundmark (51, +6:00), Matilda Luukonen (83, +16:39), Johanna Sömskar (DNF).

Fullständiga resultat finns här.

Tags : ida jansson
Anton Persson
En maskin-teknologi-studerande, före detta orienterare som dagdrömmer om såväl singletracks som småvägar. Trots relativt få år i cykelvärlden har han inga problem att tycka till om vare sig strumplängd, styrlinda eller sadelväskor. Spenderar onyttigt mycket tid på Strava och har fler cyklar i vardagsrummet än vad flickvännen anser är försvarbart. Gillar du fikarundor och cykelkepsar har du hittat rätt!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Read previous post:
“Det kändes kört”

Close