Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Tävlingsnytt landsväg

Starka svenska insatser på EM

Nu har även medaljerna i damelitklassen på EM i franska Plumelec delats ut. Det blev ett snabbt lopp, där ingen utbrytargrupp tilläts få lucka förrän med knappt fem mil kvar att köra. Då gick Emilia Fahlin påpassligt iväg tillsammans med Olena Pavlukhina (AZE), Anisha Vekemans (BEL), Lucinda Brand (NED), Anna Plichta (POL), Nicole Hanselmann (SWI) samt de två U23-åkarna Severine Eraud (FRA) och Anna Stricker (ITA).

Sjumannagruppen fick som mest en lycka på drygt en och en halv minut innan holländskorna tog kommandot i klungan bakom och började plocka in tid. Vid varvning inför det sista varvet, uppför backen Cote de Cadoudal, fångades utbrytarna in och Emma Johansson låg perfekt med vid passering av mållinjen för näst sista gången, då som femma. Ett stort antal attacker följde, utan att någon lyckades skapa en signifikant lucka.

Den sista gången uppför Cote de Cadoudal kom alltså att bli avgörande, precis som i de andra linjeloppen vi följt hittills på EM. Frankrike ledde klungan in i backen, som snabbt blev till ett led när farten drogs upp ytterligare. Polska Katarzyna Niewiadoma var först att attackera, med olympiska mästarinnan Anna van der Breggen på rulle.

Annons

Det skulle visa sig att van der Breggen hade mest pasta kvar i benen även denna gång, och hon tog ytterligare en mycket meriterande seger. Niewiadoma höll tillräcklig fart för att bärga silvret, och Elisa Longho Borgini (ITA) knep bronset. Emma Johansson blev bästa svenska på åttonde plats.

 

Anton Persson
En maskin-teknologi-studerande, före detta orienterare som dagdrömmer om såväl singletracks som småvägar. Trots relativt få år i cykelvärlden har han inga problem att tycka till om vare sig strumplängd, styrlinda eller sadelväskor. Spenderar onyttigt mycket tid på Strava och har fler cyklar i vardagsrummet än vad flickvännen anser är försvarbart. Gillar du fikarundor och cykelkepsar har du hittat rätt!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Read previous post:
Se världselitens säsongsöppning live

Close