Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns på https://www.cyclingplus.se/anvandarvillkor/. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Cycling Plus
MTB

Stark helg av Friberg, Darvell och Nilsson

Billingeracet
Foto: Jesper Andersson

Helgen har bjudit på mycket fina cykeltävlingar i vårt avlånga land. Landvägscyklisternas höjdpunkt har varit Skandisloppet i Uppsala, men mer om den tävlingen i ett annat inlägg.

MTB cyklisterna körde i lördags Billingeracet i Skövde som också var årets första deltävling i långloppscupen Mitsubishi MTB Challange. Redan från start visade Calle Friberg, Team Nordic Cycling-Cannondale, att han hade pigga ben och tog hem bergspriset efter 2,8 km.

När det flackade ut något blev det en grupp på cirka 10 åkare som höll ihop, men en efter en droppade cyklisterna av. Magnus Darvell, Team Kalas Merida, drog till med en riktig vurpa och slog huvudet i en stubbe så att hjälmen sprack, men dalmasens har ett i dubbelbemärkelse stenhårt pannben och var snabbt uppe igen på cykeln och körde ikapp det han förlorat. In mot slutet var det Calle Friberg, Darvell, Lars Bleckur och Mattias Nilsson som såg ut att vara de som skulle göra upp om pallplatserna men när Calle Friberg ännu en gång visade starka ben uppför en backe fick Mattias och Lars ge sig. Darvell försökte hänga på men snart fick även han ge sig och hoppas på att Calle skulle köra in i den beryktade väggen, men Calle körde kontrollerat och kunde tryggt passera mållinjen drygt 20 sekunder före Davell och dryga minuten före Bleckur.

En, tyvärr som vanligt, väldigt tunn damelitklass vanns av Emmy Thelberg, Härnösand, som var 16 minuter före Sandra Salinger, Värnamo.

Annons

På söndagen drog MTB åkarna vidare till Göteborg och nyinstiftade Göteborgsgirot MTB, med start ute i Skatås och målgång inne på självaste Ullevi. Redan efter några kilometer kunde gårdagens starke man, Calle Friberg, komma loss och körde sedan solo hela loppet på bitvis tekniska och roliga stigar. Bakom Calle hjälptes Kalas Merida åkarna Magnus Darvell och Mattias Nilsson varandra för att försöka täppa igen luckan men Calle var stark och tidrapporterna utmed banan sa att de hela tiden tappade på Friberg. Calle rullade in på Ullevi i ohotad ledning och nästan 5 minuter före Nilsson som spurtslog Darvell inne på löparbanorna.

Damklassen bjöd på en någon jämnare fight än många av de andra MTB-loppen för damer det här året, men Åsa Erlandsson, Varbergs MTB, var starkare än Kajsa Snihs, Merida Sverige och IK Jarl. Även om Åsa var lite orolig för att Kajsa skulle komma med en hård avslutning var hon drygt tre minuter före henne in på Ullevis löparbanor.

3 kommentarer

  1. Jag ber så mycket om ursäkt Åsa, my mistake, men nu är det korrigerat. 3.22 om vi ska vara riktigt petiga… 😉

  2. Precis därför MTB inte når upp till de publiksiffror den borde ha. 5min eller 3 spelar ingen roll. Det måste vara tätare i resultatlistan. Men alltid bra med nya tävlingar.

Lämna en kommentar

Annons
Read previous post:
Provkört – Trek Domane 2.3 aluminium

Close