Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns på https://www.cyclingplus.se/anvandarvillkor/. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Cycling Plus
MTB tävlingsnyheter

Stark comeback av Felix Beckeman

trappaFelix Beckeman, en av våra största stjärnor i downhill och framför allt 4X, fick förra säsongen helt spolierad av skador, men efter en lång rehabperiod verkar han nu vara på väg tillbaka.

Inför täta publikled genomförs under vintern en serie med tävlingar som kallas för ”downmall”. I ett antal större köpcentran i Europa bygger man upp en bana som startar på översta våningen och slingrar sig sedan ner mot bottenplan via rulltrappor och mäktiga drop från en våning till nästa. ”En del banor har även hopp där man hoppar upp till en överliggande våning”, berättar Felix när vi får tag på honom.

Läs mer: Öhlins lanserar MTB-gaffel

Efter ett nästa ett år långt tävlingsuppehåll på grund av skador, (du kan läsa mer om Felix och hans problem i nästa nummer av Allt om MTB) var det äntligen dags att göra comeback i köpcentrat i Hannover den 16 januari. ”Jag bestämde mig redan innan start att inte ha några förväntningar på resultatet, utan bara fokusera på att ställa in cykeln rätt och få bra träning”, berättar Felix. Men loppet gick riktigt bra och med en slutlig fjärdeplats var Felix minst sagt nöjd med insatsen.


drop
Nästa deltävling avgjordes i lördags i Berlin. Där bjöds det på en svårare banan med fler hinder som kunde kosta mycket tid om man inte satte dem perfekt. Tävlingen hade endast 30 inbjudna cyklister och kördes i tre omgångar där de tio sämst placerade cyklisterna efter varje omgång plockades av.

Annons

hoppEfter det första loppet låg Felix på en femteplats, som förbättrades med en placering under det andra racet. Inför det sista loppet kände Felix att han hade mer att ge och fokuserade på att hitta perfektion i varje liten sväng, en taktik som skulle visa sig vara bra, och när tiderna sammanställdes var Felix endast 0,3 sekunder långsammare än dagens segrare, och tillika teamkompis med Felix, Tomas Slavik. Men i ett väldigt tight race räckte det ”bara” till en tredjeplats.

Nu är Felix tillbaka hemma i Falun för att ladda upp inför avsluta ”downmall”-cupen i Prag i slutet av februari. ”Jag bestämde mig tidigt att bara köra tre av de sex deltävlingarna i cupen eftersom kroppen ännu inte är 100 procent återställd efter förra årets skador, och jag behöver träna upp den ytterligare innan den riktiga 4X-säsongen drar igång med tävlingar varje helg.

Du kan läsa mer om Felix och 4X i nästa nummer av Allt Om MTB som kommer i butik den 11 februari.


prispall

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons
Read previous post:
Öhlins lanserar MTB-gaffel

Close