Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns på https://www.cyclingplus.se/anvandarvillkor/. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Cycling Plus
MTB tävlingsnyheter

Stark avslutning av Lindh och Ferner på Cypern

Foto: Jesper Andersson
Foto: Jesper Andersson

Under söndagen avslutades SunShine Cup nere på Cypern. Under den första tävlingshelgen (med fyra deltävlingar) var den svenska representationen rätt stark, men till den avslutande etappen, som alltså låg en vecka senare, hade svensklägret förvandlats till sjukstuga. Både Wengelin och Emil Linde fick agera drickalangare istället för tävlande, och det var något som verkligen behövdes.

Den sköna värmen som vi under söndagen fick uppleva i stora delar av Sverige, var ingenting mot vad cyklisterna på Cypern hade att brottas med. Inför start visade termometern på 28 grader. Att banan dessutom gick på en relativt öppen kulle med stekande sol och nästan obefintlig vind gjorde inte saken lättare. Men de svenska cyklister som var friska körde på bra i värmen.

Bäst placerade sig Axel Lindh, SCS Racing Team, som körde i mål på en niondeplats, knappt fem minuter efter segrande fransmannen Stephane Tempier. I samma klass slutade också vår egen redaktör och bloggare Jesper Jeppman Andersson på en 24:e plats.

Annons

På damsidan körde Felicia Ferner, Borlänge CK, starkt och slutade på en 12:e plats, drygt nio minuter efter segrande Nathalie Schneitter, Schweiz.

 

Lämna en kommentar

Annons
Read previous post:
Lauf – Stötdämpning på isländska

Close