Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns på https://www.cyclingplus.se/anvandarvillkor/. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Cycling Plus
Landsväg

Stadiongirot – ännu ett cykellopp på en stor arena i Stockholm

stadiongirotTurerna kring Grand Fondo Stockholm är ännu inte utredda och nu har ägarna bakom Stockholms Stadion också insett att det finns pengar att tjäna på cyklisterna. Därför startar man upp ännu ett lopp i Stockholm – Stadiongirot.

Bakom loppet står Stockholms stadion, Djurgårdsförvaltningen och DIF Cykelförening. Till sin hjälp med banläggningen har man tagit Bengt Baldesten, före detta tävlingscyklist och arrangör.

Målgruppen för loppet är vi dock lite osäkra på. Namnet antyder ju på ett landsvägslopp och man berättar också att det kommer att vara chiptidtagning, men för att inte hamna i samma tillståndsproblematik som kollegorna på Friends Arena och Gran Fondo Stockholm går Stadiongirot under benämningen MTB Motionslopp. Banan kommer att vara 24 eller 48 km och kommer att gå över Norra Djurgården, Nationalstadsparken, förbi Edsviken, Rösjön, Ulriksdal, Hagaparken och slutligen genom Lill-Jansskogen med målgång efter ett ärevarv inne på stadion. Banorna kommer att gå på stigar, cykelbanor och i parker. Dessutom kan man frivilligt? cykla över Väsjöbacken om man vill…

Pelle Kotschack, vice ordförande för Djurgårdens IF och initiativtagare till Stadiongirot förklarar lite tankarna kring arrangemanget:
”Vi ska skapa en riktigt stor folkfest med Stockholms Stadion i centrum. Det är en fantastisk, historisk anläggning som borde utnyttjas betydligt mer och oftare. Och banorna är så lagda att det kommer att bli en vacker naturupplevelse för de tävlande. Målet är att inom några år ha ett av de största och mest omtalade motionsarrangemangen i Stockholm och dess omnejd, fortsatt med upplevelsen och festen i centrum.”

Annons

 

Arrangören är noga på sin hemsida att trycka på att Sadiongirot inte handlar om att cykla snabbast, men ändå har man tidtagning. Rekommendationen är dessutom att man kan köra med de flesta typer av cyklar från MTB till stadscyklar och racers med crossdäck. Med tanke på underlaget kan det nog gå relativt fort för de som har tävlingsdjävulen i sig men det gäller nog att tänka sig för mer än en gång när man far fram i höga hastigheter genom Stockholms parkområden.

Premiärupplagan av loppet kommer att gå den 31 augusti i år och anmälningsavgiften för det längre banalternativet är 600 kronor.

2 kommentarer

  1. Spännande med fler cykellopp i Stockholm även om det verkade lite oklart vilken typ av lopp det är. Kanske något liknande tjejtrampet?
    Kommer nog att bli trångt på cykelbanorna.

    Jag har hört ryktas att det skall komma ytterligare lopp i Stockholm under året så det kommer nog att märkas att cykel är på uppgång i Stockholm.

Lämna en kommentar

Annons
Read previous post:
Jenny 2 x 2:a i Cairns

Close