Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Nyheter

Spanske världscyklisten Alberto Contador har avslutat karriären

34 år gamle spanjoren Alberto Contador väljer att pensionera sig från proffscyklingen. Contador gjorde sitt sista professionella framträdande under Vuelta a Espana i september tidigare i år. Till Cyclingnews berättar han att han är glad över att inte längre “vara slav under de små detaljerna” efter att ha avslutat karriären. 

1024px-Alberto_Contador_-_Saint_Louis_2007
Bild från Tour of Missouri 2007. Samma år som Contador vann Tour de France. Photo: Murphy R.

“Du kommer till slut till punkten där du måste analysera ditt liv. Cyklingen var en väldigt stor del av mitt liv, och en stor passion, men det var inte hela mitt liv”, säger Contador till Cyclingnews.

Han tillägger att det inte finns några tvivel om att avsluta karriären vid den här tidpunkten.

“Nej, jag var glad under 15 år. Jag gav mer än hundra procent. Jag gav all min tid åt den här sporten, men nu har jag resten av livet till att leva och njuta av annat”, menar han.

Annons

Contador beskriver också det tuffa och påfrestande livet som det innebär att vara världscyklist.

“När du är proffs måste du träna till och med under tiden du vilar. Efter fyra timmars träning måste du ta hand om dig, vila och äta bra. Livet som cyklist innebär också att vara slav under små detaljer. Framför allt på en mental nivå är det väldigt svårt. Jag blev trött på allt detta”, säger Contador.

Till hans största meriter i karriären hör segrarna i Tour de France 2007 och 2009.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Read previous post:
TEST: 4 ALL MOUNTAIN-HOJAR – TREK REMEDY 7

Close