Spännande spurtstrid för herrarna Resultat Cykelvasan Herr Elit 2016

MTB tävlingsnyheter 13 Aug 2016

Nu är Cykelvasan avgjord även för herrarna. Över de första två mellantiderna var fältet samlat, men på väg mot Oxberg lyckades Alexander Wetterhall, Emil Lindgren, Matthias Wengelin, Lucas Eriksson och Edvin Wilson skapa en lucka som bara växte och växte. Vid passeringen i Eldris var avståndet ner till den jagande gruppen hela 1:57.

Genom Moraparken och in på upploppet var tätkvintetten samlad och det blev en otroligt tight spurt. Sätersonen Matthias Wengelin gick tidigt, fjolårets vinnare Alexander Wetterhall kom starkt men allra kvickast var Borås-talangen Lucas Eriksson som tack vare en perfekt finish lyckades kasta fram cykeln i rätt ögonblick och efter målkameragranskning stod det klart att han tagit segern.

För Eriksson, som efter landsvägsloppet U6 Cycle Tour i Tidaholm fick sparken från Team Tre Berg-Bianchi, var detta säkerligen en skön revansch. Idag representerade han istället Serneke Allebike och slog därmed sin förra lagkamrat Wetterhall.

“Jag trodde inte att jag skulle vinna, men det är ju såklart riktigt roligt. Vi samarbetade väldigt bra fram till sista kilometern och jag fick till en bra spurt, men inte ens efter mållinjen trodde jag att jag vunnit”, sa Lucas Eriksson efter loppet.

“Jag är lite mör, det sved lite i benen på slutet men det är bara att bita ihop. Jag är för stor, de får för bra rulle bakom mig inför spurten”, sa en inte allt för besviken Matthias Wengelin.

Lucas Eriksson. Foto: SCF
Lucas Eriksson. Foto: SCF

Preliminära resultat

1 Lucas Eriksson, Serneke Allebike CK

2 Matthias Wengelin, Almby IK/Team Bergslagsloppet

3 Alexander Wetterhall, Team Tre Berg-Bianchi

4 Edvin Wilson, Tranemo CS +00:00:01

5 Emil Lindgren, Serneke Allebike CK +00:00:01

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.