Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Landsväg

Spännande och stökigt på Hammarö

Hammarö 3-dagars bjöd på spännande tävlingar och efter fredagens korta prolog och lördagsmorgonens tempoetapp var det CK Hymers Jakob Södergrann som hade kopplat ett grepp om herrklassen, 27 sekunder före Mats Nygren, Frösö IF, men Team Argos-Shimanos starka sprutare Johans Ahlstrand ville annat.

Tävlingens tredje etapp var ett GP-lopp på lördagseftermiddagen och här drogs det upp ett bra tempo redan från start. Marcus Lindner, Södertälje CK, samt Victor Rundh, CK Hymer, fick tidigt en lucka på cirka 30 sekunder som höll sig ganska konstant genom loppet och det var också dessa båda herrar som turades om att ta hem de fem spurtpriserna. In på det avslutande varvet, av tolv, var dock de två utbrytarna infångade av klungan och hela loppet avgjordes genom en klungspurt som Jonas Ahlstrand tog hem med Daniel Lundvall, Södertälje, och Jakob Södergrann strax bakom vilket gjorde att Jakob behöll totalledningen inför söndagens avslutande linjelopp.

Linjeloppet fick tidigt en utbrytning med fem cyklister som halvvägs in i loppet hade nästan fem minuter ner till den jagande klungan så då vred upp tempot. Ett tiotal cyklister kom loss från klungan och tog upp jakten på den ledande kvintetten. Med i den jagande gruppen fanns bland annat GP-segraren från gårdagen Jonas Ahlstrand samt totalledaren Jakob Södergrann. Under jakten tvingades några cyklister släppa men ut på det sista knappt två mil långa varvet var tätkvintetten infångad och bestod nu av ett tiotal cyklister. Ute på sista varvet fick fransmannen Pierre Moncorge, Rasmus Mikiver, Hymer, samt Jonas Ahlstrand en lucka till de övriga som de kunde hålla in till mål. Rasmus tog hem spurten före Jonas med Mocorge på tredjeplatsen. Ahlstrand kunde därmed passera Södergrann i totallistan och ta hem totalsegern. ”Jag tog det mest som träning och är van att köra längre sträckor. Jag visste att om jag bara kör tillräckligt hårt klarar jag det”, kommenterade segraren loppet till lokaltidningen.

Annons

Damerna
Vi har med ljus och lykta sökt efter resultat och rapporter från damelitklassen, men arrangören låter hälsa att de har problem med ett datorsystem vilket gör att tiderna måste beräknas manuellt.

Kaos i seniorklassen
Herrarnas seniorklass urartade under linjeloppet och arrangören tvingades till slut stryka hela etappen för klassen. Poliserna som bevakade loppet var inte nådiga i sina omdömen efter loppet och man hade synpunkter på att cyklister kört på vänster sida av vägen och bitvis blockerat hela Hammaröleden. Poliser skall också ha nämnt att den dåliga disciplinen kan leda till att det blir svårare för cykellopp att få tillstånd att arrangeras i fortsättningen. I så fall ett mycket hårt slag mot cykelsporten i Sverige, på grund av att vuxna män inte kan hålla sig till föreskrivna regler och lagar.
Redan under lördagen fick ett antal cyklister i herrarnas seniorklass böter för att man ignorerat regeln om att det inte är tillåtet att värma upp på tävlingsbanan efter att första start har gått.
Enligt rapporter från cyklister i klungan i ovan nämnda klass skall det också ha varit bökigt i klungan med fyra vurpor redan på första varvet och ignorans mot oskrivna regler som att man varnar varandra i klungan för faror på vägen.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Read previous post:
Wengelin och Berglund dominerade igen

Close