Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Bana

Spännande avslutning på ban-SM

Det var en laddad arena med mycket publik som fick se fyra mycket spännande lopp, elimineringsloppen och förföljelseloppen.
Rissveds_bana
Under elimineringsloppet för damer låg guldmedaljören från gårdagens poänglopp Isabelle Söderberg från Uppsala CK bra till från början. Bakom henne fanns Jenny Rissveds, Falu CK, SM mästarinna
i gårdagens tidslopp och 16–åriga Frida Knutsson, Falu CK. Isabell tappade dock lite på slutet och förlorade den näst sista spurten mot både Jenny Rissveds som blev svensk mästarinna och 16 åriga Frida Knutsson som knep bronset.

I herrarna elimineringslopp fanns det starka elitcyklister på startlinjen. Fighten blev hård men det var Johan Landström, Motala AIF CK, krafter som höll ända in i mål. Silvermedaljen gick till Marcus
Johansson, Motala AIF CK, tredje plats Andreas Arvidsson, CK Fix.

”Det kändes jättebra och skönt att få stå överst på pallen idag, speciellt efter missen igår när jag gjorde en missbedömning. Jag hade riktigt bra flyt och låg helt rätt på banan och trots hårt motstånd så höll formen. Den vinsten satt riktigt bra”, kommenterade Johan Landström.

Förföljelseloppet, 3000 m damer är ett mästerskap där startmomentet kan bli avgörande. Den cyklist som visade sig ha bästa tekniken var favoriten Isabelle Söderberg från Upsala CK, som blev en riktigt nöjd Svensk mästarinna, Frida Knutsson fick silvermedaljen och Tiina Levin, Staffanstorp CK fick en bronsmedalj.

Annons

”Den här vinsten satt bra speciellt efter tredjeplaceringen i förra loppet. Det var frustration
tillsammans med vilja som gjorde mig riktigt stark. Jag fick med mig hem två guldmedaljer i de två tyngsta loppen, det är en skön känsla”, säger en mycket nöjd Isabelle Söderström

Förföljelseloppet, 4 km herrar, blev en kraftmätning mellan sprinters- och uthållighetscyklister. Men det var Fredrik Ericsson från Falu CK som blev Svensk Mästare och dessutom slog banrekord. Silvermedaljen gick till Johan Landström Motala AIF CK, tredje placering gick till Marcus Ottosson, Velodromen CK.

Fredrik Ericsson kommenterar ”Det här var riktigt jobbigt i benen men formen höll. Det var en stenhård fight och då känns det extra kul att bli Svensk mästare och dessutom slå banrekordet, det känns gött. Härlig avslutning här i Falun och en en bra start för min comeback.”

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Read previous post:
Första SM-medaljerna utdelade
Close