Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns på https://www.cyclingplus.se/anvandarvillkor/. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Cycling Plus
Tävlingsnytt landsväg

Solleröloppet riskerar att ställas in

Anrika Solleröloppet har genomförts under midsommarhelgen sedan 1934 (med undantag av 1940 då det ställdes in på grund av kriget). Men i år är risken överhängande att det inte blir några tävlingar i Dalarna till midsommar.

Och allt verkar bero på en schism inom arrangörsföreningen.

Tidningar i Dalarna rapporterar att Leif Resar som varit tävlingsledare för loppet de senaste 21 åren har hoppat av på grund av att han anser att styrelsen i arrangörsföreningen Sollerö Idrottsförening inte prioriterar loppet, utan lägger energin och resurserna på annat. I sympati med Leif har också resten av tävlingsledningen valt att hoppa av.

Nu står alltså Sollerö IF helt utan tävlingsledning för den 82:a upplagan av tävlingen som de senaste åren lockat 3-500 cyklister till Dalarna under midsommarhelgen.

Igår kväll hade Sollerö IF sitt årsmöte där bland annat Solleröloppet var en punkt på dagordningen. Ordförande Pontus Bråmer berättar för DT att styrelsen inte lyckats hitta någon ny kommitté som kan ta över ansvaret för loppet, men att det ska kallas till ett nytt möte för att försöka lösa situationen.

Annons

Leif Resar, som inte var närvarande på mötet, säger sig dock ha hört en annan version och till DT säger han att styrelsen inte ens diskuterat loppet. ”Jag har försökt få ett möte med dem sedan i höstas, men de har inte varit intresserade alls. Det är tråkigt”, säger han.

Föreningens ordförande, Pontus Bråmer, är dock hoppfull och säger: ”Vi har en plan B. Allt ställa in loppet och låta det vila ett år är först plan C eller D”, berättar han.

Men det börjar bli bråttom. Sanktionsansökan måste snart lämnas in till förbundet och utan tävlingsledning blir det svårt att få till någon sådan.

Vi hoppas självklart att problemen löser sig uppe i Dalarna så att alla cykelälskare ännu en gång får uppleva denna klassiker.

Lämna en kommentar

Annons
Read previous post:
Smarta mobilhållare för den aktive

Close