Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns på https://www.cyclingplus.se/anvandarvillkor/. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Cycling Plus
Kost, kropp och själÖvrigt

Snygga accessoarer från begagnade cykelprylar

ArmbandFöretaget Wgaard Design i Luleå har specialiserat sig på en ganska udda form av konst. Man tillverkar smycken och accessoarer från begagnade cykeldelar. Skaparna bakom prylarna heter Olof Westergaard och Lina Söderström. ”Under 10 års tid har vi arbetat med att återvinna saker”, berättar Olof.

Olof tycker att det är synd att så mycket bra saker bara kastas på tippen och inte återanvänds. Drömmen är att kunna starta upp en verksamhet där två av Olofs stora intressen kan knytas ihop – återvinning och att göra skillnad. Tidigare i karriären arbetade Olof som personlig assistent åt personer som har svårt att klara sig själva i samhället. Därför skulle Olof vilja starta ett företag där dessa personer skulle kunna arbeta med att rusta upp uttjänta cyklar för att sedan sälja dess. Men det är ännu så länge bara en dröm. Något som däremot är verklighet är Wgaard Designs smycken och accessoarer. Där armbanden på bilden här intill just nu är storsäljaren. ”Men vi har massor med andra projekt på gång”, avslöjar Olof. ”Bland annat håller vi på att ta fram ett snyggt bälte gjort av begagnade cykelslangar”.

Armbanden görs av en bas av läder och med ett smart spänne som gör att varje armband passar flera olika storlekar på handleder. Dessutom finns de i både medium och large. Kejdelänkarna är målade med en färg som är tänkt att slitas med tiden och får efter en tids användning ett slitet utseende men med ett skimmer i den färg du köpt det i.

En utmärkt julklapp till cykelfantasten.

Annons

Armbanden kostar mellan 349 – 399 kronor.

Beställ armbanden eller kolla in Olofs andra coola produkter på www.wgaard.se

Lämna en kommentar

Annons
Read previous post:
Kalla fingrar? – Investera i ett par Bar Mitts

Close