Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Nyheter

Snart dags för Svenska Cykelmässan

cykelmassan_banner_660x300

Nu är det bara 11 dagar till ett av startskotten smäller av inför cykelsäsongen 2018. För andra året anordnas då nämligen Svenska Cykelmässan, i år på Kistamässan utanför Stockholm. Under tre fullspäckade dagar bjuds branschfolk och cykelintresserade på massor av intressanta nyheter från ledande tillverkare, intressanta seminarier och pulshöjande aktiviteter.
Cykling är hett och allra hetast är förstås elcykeln, som före jul utnämndes till Årets (h)julklapp. I och med regeringens nya elcykelpremie väntas antalet cyklister som väljer elassistans öka ännu mer. På mässan kommer du att kunna prova på att cykla elcykel på en specialbyggd inomhusbana.

Allt eftersom antalet cyklister ökar ställs också allt större krav på infrastruktur, på andra trafikanter och på cyklisterna själva. Cykelfrågor väcker heta känslor och är ständigt föremål för debatter. Så blir det även på Cykelmässan, där Sveriges Cykelriksdag anordnas för andra året. Politiker, experter och engagerade samlas möts i ett interaktivt debattformat för att ställa frågor, diskutera och kräva svar. Förra årets upplaga drog fullt hus, direktsändes av SVT och blev internationellt omtalad. I år är det valår, vilket gör det än mer intressant, och formen vässas ytterligare.

Hon blev Silver-Emma med hela svenska folket, och som cykelambassadör gör Emma Johansson en insats som är guld värd. Emma finns på plats på flera ställen under mässan, bland annat under Cykelfrämjandets barnaktiviteter, och på Stora Scenen, där hon berättar inspirerande om hur viktigt det är att ha kul och trivas för att nå framgång.

Även intresset för att cykla utanför allfarvägarna ökar. Det märks tydligt dels inom mountainbike och stigcykling, som är temat för en Workshop-verkstad, dels inom cykelturismen. Avdelningen Cykla i Sverige är den perfekta platsen för att skaffa inspiration och information inför dina cykelresor. Här finns arrangörer, boenden, turistbyråer och cykelentusiaster av olika slag. Idag kan en cykelsemester se ut på många olika sätt.

Annons

På mässans Stora Scen kan man möta Tomas Gustafsson, skridskolegenden som sadlat om till cykel, Henrik Orre som lagar maten till proffsstallen, Fredrika Ek som cyklat jorden runt och många andra under mässan.

På mässan ställer över 150 varumärken ut i 100-talet montrar.

Svenska Cykelmässan arrangeras 16-18 mars på Kistamässan av branschföreningen Cykelbranschen och mässarrangören BraMässor.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Read previous post:
Tävling: Vinn Back on Track-hjälm och fribiljetter till Svenska Cykelmässan

Close